​Kandidatët shqiptarë në Britani, tre emigrantë garojnë për këshilltarë
Në zgjedhjet lokale të 3 Majit në Britani, do të konkurrojnë 3 kandidatë shqiptarë për këshilltarë, dy prej të cilëve, janë kandidatë të rinj.

E veçanta e këtyre zgjedhjeve është se kandidatët, janë nga të dyja partitë kryesore, konservatorët e kryeministres Theresa May dhe opozitës laburiste të Jeremy Corbyn.

Për konservatorët, të cilët nuk parapëlqehen politikisht nga komuniteti shqiptar me të drejtë vote në Britani, konkurron Anila Skeja nga Librazhdi, e cila ka vetëm pesë vjet që jeton në Londër me familjen e saj.

Ajo është mësuese për nga profesioni dhe konkurron për konservatorët në pushtet në qytezën Barnet në veri të Londrës. Zona elektorale, ku ajo kandidon është e njohur për mbështetjen që gëzojnë laburistët, ndërkohë në atë Bashki në tërësi kanë fituar konservatorët, thotë ajo, fakt që e bën garën shumë të vështirë dhe interesante.

Ndërkohë një prurje e re në radhët e Laburistëve të opozitës në Bashkinë Harrow në veri të Londrës është Endri Hatillari, një profesionist i suksesshëm dhe aktivist i njohur, transmeton tch.

Endri Hatillari ka kryer studimet e larta dhe pas universitare në Londër, dhe është diplomuar për Menaxhim në nivelin e Masterit Shkencor, ndërkohë që, shënon një sërë eksperiencash si në Fushën Akademike, Telekomunikacion, organizata ndërkombëtare jo qeveritare dhe në atë të sistemit bankar.

Kandidati laburist në radhët e shqiptarëve, Hatillari, shprehet se do të ishte i lumtur që në zgjedhjet e ardhshme të shihte një numër edhe më të madh shqiptarësh që garonin për poste vendim-marrëse, që të kemi zë më të fortë dhe bëhemi me influencues, thotë ai.

Zgjedhjet lokale të së enjtes në Britani priten me interes dhe sondazhet favorizojnë laburistët e opozitës, sidomos në kryeqytet.
Be the first to comment

Leave a Reply