10 arsye pse duhet të hani sa më shumë presh
Në një familje me hudhrat dhe qepët, preshi spikat jo vetëm prej aromës së tyre, por edhe prej vetive ushqyese që ka.

Ndonëse jo aq të përdorur sa qepët dhe hudhrat, preshi kanë veti befasuese ushqyese dhe kuruese.

Më poshtë gjeni 10 arsye me vlerë se pse nuk duhet ta ndani preshin nga kuzhina:

-Janë të pasur me minerale

-Janë lehtësisht të tretshëm

-Rindërtojnë florën bakteriale të aparatit tretës

-Rimineralizojnë trupin në rast mungese

-Pastrojnë trupin

-Janë laksativë

-Pastrojnë dhe lubrifikojnë muret e aparatit tretës

-Kanë veti diuretike dhe antiseptike

-Është një aleat shumë i mirë për sistemin kardiovaskular

-Shkatërron kolesterolin e dëmshëm.
Be the first to comment

Leave a Reply