6 Tipare të fshehura të miqve xheloz: ja si ta kuptoni
Helen Fisher, PhD shpjegon se ne ndihemi xheloz për shumë arsye. Kur bëhet fjalë për xhelozinë jashtë një marrëdhënieje, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm dhe të kuptoni pse dikush është ziliqar i marrëdhënieve tuaja. Disa njerëz nuk mund të tolerojnë të tjerët të lumtur kur nuk janë të lumtur vetë.

1. Miqtë tuaj e urrejnë të dëgjojnë për marrëdhënien tuaj.
Nëse miqtë tuaj fillojnë të mbyllin bisedë kur filloni të flisni për marrëdhënien tuaj, kjo është një shenjë se ka xhelozi të përfshirë. Miqtë e vërtetë janë të lumtur për lumturinë e mikut të tyre.
2. Miqtë tuaj bëhen agresivë pasivë.
Xhelozia është një emocion i domosdoshëm, sepse ruan lidhjet sociale, por me xhelozi zakonisht bën më shumë dëm sesa të mirë, duke krijuar konflikte dhe grindje marrëdhënieje. “Sjellja pasive agresive është një formë e maskimit të frikës së humbjes së mikut tuaj. Është më e lehtë për atë mik të jetë pasiv sesa të ballafaqohet me atë që po e dëmton atë.
3. Nuk ju ftojnë në vende apo mbledhje me miqtë.
Nëse dëgjoni për festa apo takime, por nuk jeni ftuar, mund të keni xhelozi në miqësinë tuaj. Nëse jeni duke humbur ngjarjet që ndodhin në rrethin tuaj të ngushtë të miqve, mund të jetë një shenjë që duhet të pyesni se çfarë po ndodh dhe ndoshta është koha që të krijoni festën tuaj dhe fto miqtë.
4. Fillojnë thashethemet e pavërteta.
Miqtë e vërtetë nuk krijojnë ngjarje për ta bërë veten të ndihet më mirë. Ju mund të jeni të sigurt se kjo nuk është vetëm xhelozi, por manipulimi dhe poshtëruese.
5. Miku juaj fillon të flasë prapa shpinës.
Kjo është pak më ndryshe se sa përhapja e thashethemeve. Kur një mik fillon të flasë prapa shpinës, duke ndarë hollësitë intime të marrëdhënies tënde, është e dhimbshme dhe pa respekt.
6. Miku juaj nuk duron kur ju dhe partneri juaj tregoni dashuri në publik.
Disa njerëz nuk mund të përballojnë dashurinë që shfaqet kur ju filloni të prekni ose puthni një bashkëshort para tyre. Ka disa arsye për këtë. Së pari, ata ndihen të lënë jashtë, sepse ndoshta ata nuk kanë askënd në jetën e tyre. Së dyti, njerëzit kanë tendencë të ndjehen sikur ata dëshmitarë të një situate erotike. Ky person mund të vdiste brenda, sepse ai / ajo nuk e ka këtë në moment.
Be the first to comment

Leave a Reply