9 Thënie të mençura
Ka njerëz që jetojnë për buzëqeshjen tënde.. dhe ka nga ata që do të skuqen kur të kuptojnë që nuk ia kanë dalë dot ta shuajnë atë.

~Roberto Benigni
…..

Zoti gjithmonë këput një “gjemb” dhe mbjell një “lule” , aty ku mendon se mund të rritet një bimë.
……

” Me njerëzit, gjithë puna është te distanca… duhet t’ju rrish afër me centimetra zemrës së tyre dhe larg me kilometra lirisë së tyre ! ”
…..

Mrekulli nuk është diçka që e do dhe nuk mund ta kesh; mrekulli është diçka që të vjen atëherë kur të duhet më shumë se kurrë..!
……

Kur kthehesh në vendin e lindjes kupton se nuk të mungon shtëpia e vjetër, por fëmijëria…
……

Shto peshën e fjalëve dhe jo volumin e zërit.
Është shiu ai që i rrit lulet dhe jo bubullima !
……

E di kur quhesh i/e fortë..?! Kur fal dikë që nuk meriton falje… Kur arrin të dashurosh në heshtje pa e marr vesh asnjë… Kur qesh dhe shfaq lumturi ndërkohë që zemra të qan…!!!
…….

Kam mësuar të jap, jo sepse kam shumë.. por sepse e di çdo të thotë të mos kesh…
……

Gabojmë gjithmonë. Gabojmë nga inati, nga dashuria, nga xhelozia. Gabojmë për të mësuar. Mësojmë që të mos përsërisim kurrë disa gabime. Gabojmë për të kërkuar falje, për të pranuar që kemi gabuar. Gabojmë për tu rritur, për t’u pjekur. Gabojmë sepse nuk jemi perfekt!

~Bob Marley
Be the first to comment

Leave a Reply