Ambasada amerikane paralajmëron rrezik nga sulmet terroriste në Kosovë
Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, ka paralajmëruar qytetarët amerikanë për rrezik të shtuar të sulmeve terroriste në Kosovë gjatë festave katolike dhe ortodokse.

Në njoftim thuhet se qytetarët duhet të tregojnë kujdes për shkak se ekstremistët përqendrohen në vendet turistike.

“Departamenti i Shtetit dëshiron të paralajmërojë qytetarët amerikanë për rrezikun e shtuar të sulmeve terroriste në Kosovë, veçanërisht gjatë stinëve të festave. Qytetarët amerikanë duhet të tregojnë kujdes në festimet e festës dhe në ngjarjet rreth festimeve katolike dhe ortodokse të Pashkëve”.

Ambasada ka dhënë edhe disa udhëzime lidhur me kujdesin që duhet të kenë qytetarët.

SHBA këshillon qytetarët e saj në Kosovë që të ndërmarrin veprimet si vijon:

Mbajeni në dijeni të profilit tuaj në publik dhe mos e tërheq vëmendjen te vetja si amerikane.

Shqyrtoni planet tuaja personale të sigurisë: Kriminelët dhe terroristët mund të monitorojnë lëvizjet tuaja. Ndryshoni rrugën dhe kohën e lëvizjeve tuaja për t’u bërë një objektiv më i paparashikueshëm.

Jini të vetëdijshëm për mjedisin tuaj: Identifikoni vendndodhjen e daljeve emergjente dhe të shërbimeve të sigurisë kur ndodheni në vende publike.

Shmangni turmat / demonstrimet: Nëse jeni në një zonë ku grumbullohet një turmë (festim, demonstrim, etj.), Përpiquni të largoheni nga zona ose, për të paktën, të shkoni në buzë të turmës ku mund të largoheni nëse është e nevojshme.

Qëndroni të vëmendshëm në vende të frekuentuara nga turistët.

Monitoroni mediat lokale për përditësime. Monitoroni mediat sociale, njoftime televizive dhe radio, ose udhëzime nga Ambasada ose Konsullata e SHBA-ve më e afërta. 
Be the first to comment

Leave a Reply