Anketë: 68 për qind e qytetarëve me arsim të lartë, dëshirojnë të largohen nga Maqedonia
Madje edhe 68 për qind e të anketuarve me arsim të lartë në Maqedoni, do ta lëshonin vendin nëse ju ofrohet vend pune jashtë, ndërsa 20% e të anketuarve veçse kanë ndërmarrë aktivitete për lëshimin e vendit.

Këtë sot e deklaroi Misho Dokmanoviq nga Fakulteti Juridik në Shkup, i cili prezantoi anketën e Institutit për Hlumtime Strategjike dhe Edukim – ISIE, në bashkëpunim me Fakultetin Juridik “Justiniani i Parë” dhe Qendra Zviceriane për Ekspertizë në Shkencat Shoqërore nga Lozana, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Dokmanoviq shtoi se anketa është realizuar me qëllim që të shihet potenciali i zhvillimit të trurit nga kuadrot që krijohen nga shkencat shoqërore në shtet.

Ai shtio se të anketuarit kanë qenë me arsim të lartë, profesorë universitarë, hetues, asistentë, shumica prej të cilëve prej 45 deri 60 vjet dhe prej 31 deri 45 vjet.

Faktorët të cilët ndikojnë në këtë, siç tha janë, mungesa e mjeteve financiare, mundësitë më të mira që janë jashtë, jeta më e mirë. Më shumë se 70% e të anketuarve do të shkonin në vendet e BE-së, SHBA dhe Australisë.
Be the first to comment

Leave a Reply