Antibiotikët natyral që ju ndihmojnëpa pasur nevojë për mjekun!
Nëse papritmas ndjeni një dhimbje të mprehtë, të tilla si dhimbje dhëmbi, ose merrni një infeksion, nuk ju nevojitet menjëherë një mjek, por ndihma mund të gjendet në antibiotikë natyralë. Ka ushqime që jo vetëm mund të lehtësojnë dhimbjen, por edhe mund të kurohen plotësisht. Këto janë vetëm disa prej antibiotikëve natyrorë që ndoshta keni në shtëpinë tuaj.

Hudhra

Hudhra ndihmon në trajtimin e një sërë sëmundjesh dhe një nga përbërësit e fuqishëm aktivë në të, quhet allicin. Është një kompleks që ka veti antibakteriale dhe antifungale, që në hudhër luan rolin e mekanizmit mbrojtës kundër baktereve. Shkencëtarët kanë treguar se allicina shkatërron shumë baktere, duke përfshirë disa që shpesh rezistojnë ndaj antibiotikëve standardë. Hudhra në mënyrë efektive shëron dhimbjen e dhëmbëve, veshëve, fytin, kollën dhe shumë sëmundje të tjera ose infeksione.

Mjalti

Në formën e tij të papërpunuar përdoret si agjent antibakterial (antibiotik) shumë kohë para se antibiotikët sintetikë të jenë zhvilluar në mbarë botën për një sërë plagësh dhe sëmundjesh. Sot është vërtetuar shkencërisht se ky ilaç i ëmbël ka veti antifungale dhe antibakteriale që mund të shërojë skuqjen e lëkurës, djegiet dhe abrazionet, të pastrojë dhëmbët dhe gojën ndaj baktereve dhe të ndalojë gjakderdhjen e mishrave.

Një studim i publikuar në vitin 2010 në “Journal FASEB” shpjegoi se pari se mjalti vret bakteret. Ky hulumtim ka treguar se bletët prodhojnë proteina defensin-1, të cilat e bëjnë këtë proteinë bazën për zhvillimin e barnave të reja që luftojnë bakteret rezistente ndaj antibiotikëve aktualë.

Kanella

Në një studim u zbulua se kanella mund të vrase shumicën e baktereve që gjenden në spitale, bakteret rezistente ndaj antibiotikëve standardë dhe eshte armiku vdekjeprurës i kancerit të baktereve Escherichia coli.

Karafili

Edhe sot stomatologët përdorin vajin e karafilit si antiseptik dhe dezinfektues.Eugenoli, i cili gjendet në sasi të mëdha tek karafili, është përbërësi primar antimikrobik i bimës që shumë shkencëtarë kanë dokumentuar në mbarë botën.

Nëse dëshironi të lehtësoni një dhimbje dhëmbi, mjafton të përtypni karafil për disa minuta dhe dhimbja mund të ndalet krejtësisht brenda dy orëve. Megjithatë, karafili është më efektiv kur kthehet në vaj. U zbulua se vaji i karafilit ka aktivitet të fortë antifungal kundër patogjenëve kërpudhore, dmth. Ky vaj po vret më shumë se 60 lloje të baktereve, 15 kërpudhave dhe disa viruseve.
Be the first to comment

Leave a Reply