Arsyet pse vajzat e bukura dhe të zgjuara nuk gjejnë të dashur
Femrat e pavarura janë një “frikë” e gjallë për gjininë tjetër. Mund të kesh gjithë kontrollin e jetës dhe të kesh hipnotizuar shpirtin e atyre që janë rrugës, por nuk e ke gjetur ende drejtimin. Megjithatë, vazhdon të ecësh vetëm në këtë botë.

Pse vajzat e bukura dhe të zgjuara nuk mund të gjejnë të dashur? Duket se ekzistojnë një sërë arsyesh, disa kanë të bëjnë thjeshtë me psikikën mashkullore.

Nuk i besojnë qëllimet e meshkujve

Vajzat e bukura dhe të zgjuara janë frymëzuese për dy arsye: nuk presin buzëqeshje nga askush dhe  nuk u besojnë lehtësisht atyre që vijnë si të fortë. Edhe nëse përballen, ato kanë gjithmonë aftësinë të tregojnë shumë më tepër forcë karakteri. Ato e dinë gjithmonë nëse dikush po shikon trupin ose po studion mendjen e tyre. Por dinë edhe të luajnë. Meshkujt e ndjejnë këtë dhe… thjesht nuk guxojnë më shumë.

Askush nuk e beson se janë vetëm

Ndodh shumë shpesh që vajzat e bukura i pyesin gjithmonë: “Ke të dashur?” “Jo?”, ”Pse jo? Kaq e bukur dhe e zgjuar.” “Epo, faleminderit, pyetje me mend. Por nuk e di se çfarë të bëj.”

Sigurisht, zakonisht ky nuk është një lloj skenari që ndodh në një club apo në hollin e një banke,  por me njerëzit që njeh prej kohësh. Ndoshta edhe mes grupit që interesohet është dikush që mendon se “Është e mahnitshme për të pasur dikë si unë”.

Inteligjenca i bën ata të pasigurt

Ka pasur disa studime interesante rreth aftësive të vajzave të zgjuara për të krijuar distancë me meshkujt. Arsyeja është e thjeshtë: ata mund të mos jenë në gjendje të konkurrojnë me to. Nëse meshkujt kuptojnë se partneret e tyre janë më të zgjuara se ata, janë të prirur të tërhiqen.

Frikë nga e panjohura

Për shumicën e meshkujve, ajo që nuk kuptohet dhe nuk njihet është e frikshme. Meshkujt nuk i kuptojnë femrat, sigurisht nuk i kuptojnë as ato që janë të lexuara, të arsimuara dhe në harmoni me jetën e tyre.

Mendjet e ngushta e kanë të vështirë të kuptojnë. Kështu, kur mendojnë thellë, femrat bëhen mistike në sytë e tyre – kjo i frikëson shumë ata.

Ok, nuk ka rëndësi se kush je. Ajo që duhet të kesh gjithmonë me vete është besimi: Ji e zgjuar, ki besim te vetja. Nuk ka rëndësi nëse ke ose jo të dashur. Ç’rëndësi ka nëse ke apo jo të dashur nëse je e lumtur? Mos lejo askënd të të fyejë inteligjencën apo të të bëjë të ndihesh keq vetëm sepse nuk është dikush i interesuar për ty? Mashkulli i vërtetë do të vijë në kohën e duhur.
Be the first to comment

Leave a Reply