Cili nga këta nuk është familje e vërtetë?
Testet psikologjike përdoren për të matur vlerësimin dhe për të vëzhguar sjelljen e një klienti për të arritur diagnozën e nevojshme.

Këto teste nuk janë apsak frikësuese, sepse janë të zakonshme.

Kjo është vetëm një mundësi që psikologët të gjejnë një mënyrë më të mirë për t’ju ndihmuar, duke u përpjekur të kuptojnë botën përreth jush.

Në bazë të këtij testi kuptohet më shumë mbi gjendjen tuaj emocionale.

Cilën do e zgjedhni ju? 1, 2 apo 3-shi?

familje

Figura #1

Kjo është një familje e rrejshme dhe ju nuk jeni person i orientuar nga familja. Siç mund ta tregoni nga fotografia, nëna e mban babain larg fëmijës. Babai duket sikur nuk kujdeset. Nëse keni zgjedhur këtë fotografi, kjo do të thotë që ju jeni rritur pa një figurë të fortë të babait, prandaj synoni atë që keni nevojë. Ju jeni shumë të lumtur kur bëni ndryshime dhe ndjeheni pozitiv. Megjithatë, thellë në brendësi ju nuk e dini çfarë është familja e vërtetë.

Figura #2

Ju duket se keni përjetuar një sëmundje traumatike psikologjike. Ky imazh përfaqëson familje më të dashur dhe të lumtur. Aty përshkruhen dy prindër që përqafojnë me dashuri fëmijën e tyre. Kjo mund të vijë nga një familje jofunksionale. Njëri nga prindërit mund të ketë qenë abuziv. Në mendjen tuaj, ju besoni se kjo është familja e vërtëtë dhe për këtë arsye keni zgjedhur një familje të rrejshme, që ngjan e lumtur.

Figura #3

Ju jeni shumë të orientuar nga familja dhe jeni të shëndetshëm psikologjikisht. Nëse e shikoni këtë imazh nga afër, ju do të vini re se gruaja në anën e majtë ka lënë pasdore fëmijën. Gjithashtu edhe babai ngjan që është mjaft i pavetëdijshëm për fëmijën. Të dy në rend të parë kanë vendosur nevojat e tyre. Zgjedhja e kësaj fotografie do të thotë që ju jeni person i këndshëm dhe ëndërroni një marrëdhënie të qëndrueshme. Kjo është arsyeja pse ju jeni në gjendje të kuptoni se cila është familje e rrejshme. Ju besoni se martesa dhe familja janë gjëra të rëndësishme. Ju gjithashtu gëzoheni shumë kur kujdeseni për të tjerët dhe gjithmonë bëni përpjekje që të krijoni një mjedis të lumtur.
Be the first to comment

Leave a Reply