Çka të hani e çka jo për t’i rritur shanset e shtatzënisë




Përderisa disa çifte shumë lehtë bëhen me fëmijë, disa çifte provojnë me vite të tëra dhe me vështirësi arrijnë deri te shtatzënia.
Ekzistojnë shumë mite rreth asaj se çfarë duhet të bëjnë femrat dhe meshkujt për t’i rritur shanset e ngjizjes, por një studim ka zbuluar se edhe mënyra si ushqeheni ka ndikim të madh, transmeton Telegrafi.
Hulumtuesit e Harvardit, pas eksperimenteve të ndryshme, kanë konstatuar se për të pasur shanse maksimale të shtatzënisë, edhe femra edhe mashkulli duhet të konsumojnë shumë peshq, tërshërë, pemë dhe perime.
Këto ushqime e rrisin sterilitetin e femrave dhe e përmirësojnë kualitetin e spermës te meshkujt.

Çfarë duhet të hanë femrat:
– Salmon
– Arra dhe fara
– Spinaq
– Fasule
– Pemë dhe perime
Çfarë duhet të hanë meshkujt:
– Çokollatë të zezë
– Fruta citrikë
– Peshk
– Pulë
Sa i përket asaj se çfarë duhet të shmangin dy gjinitë, ekspertët rekomandojnë që t’i kufizoni ushqimet e përpunuara, etj.




Be the first to comment

Leave a Reply