Donika Kadaj dikur hodhi gaz lotsjellës kundër demarkacionit, tregon pse e ndërroi qëndrimin
Deputetja e AAK-së, Donika Kadaj-Bujupi nuk thotë se vetëm ka sakrifikuar për qytetarët e Kosovës kur votoi për kalimin e Marrëveshjes për Shënjimin e Kufirit me Malin e Zi, në Kuvendin e Kosovës. Ajo shprehet se prapa vendimit të saj për të votuar demarkacionin qëndrojnë edhe dy arsye të tjera: Raporti i Bulliqit dhe marrëveshja mes presidentëve.

“Raporti Bulliqi dhe marrëveshja e arritur megjithatë lënë hapësirë për përmirësimin e marrëveshjes së 2015-tës”, ka thënë Kadaj-Bujupi në një përgjigje me shkrim për Insajderin, teksa ka shpjeguar arsyet pse ndërroi e qëndrimit lidhur me demarkacionin.

“Edhe pse përgjatë tri viteve të fundit jam arrestuar dhjetëra herë e kam dhjetëra aktakuza, nevojat e mësipërme të popullit të Kosovës e veçanërisht mundësia e përmirësimit të gabimeve eventuale të marrëveshjes së re legjitimojnë këtë mundësi të re për zgjidhjen e problemeve që po e mbajnë peng me vite Kosovën”, ka thënë ajo.

Ish-deputetja e Lëvizjes Vetëvendosje kishte kundërshtuar për tri vite marrëveshjen për demarkacionin me Malin e Zi, të nënshkruar nga ish-ministri i Punëve të Jashtme Hashim Thaçi dhe homologu i tij malazez Sërgjan Darmanoviq në vitin 2015.

Madje, tashmë deputetja e AAK-së kishte hedhur gaz lotsjellës në Kuvendin e Kosovës për të kundërshtuar këtë marrëveshje. Për këtë i ishte shqiptuar edhe një dënim nga Gjykata Themelore e Prishtinës.

Por, Kadaj-Bujupi shprehet se “sot është një moment i ri”, e sipas saj, nuk është më koha për të përdorur gazin lotsjellës.

“Në retrospektivë, kemi parë se gazi asokohe e ka ndaluar marrëveshjen e dëmshme të demarkimit të kufirit me Malin e Zi. Sot, jemi në një moment të ri”, deklaroi Kadaj-Bujupi.

“Kosova sot ballafaqohet me probleme të shumta e shumë bazike”.

Pas tre vitesh bllokim në çështjen e kufirit me Malin e Zi, Kadaj-Bujupi thotë se ka ardhur koha që institucionet shtetërore të fokusohen në çështje të tjera; çështje të cilat prekin direkt jetët e qytetarëve.

“Tani që u ratifikua, megjithatë kemi hapësirë të vazhdojmë të merremi me temat të cilat prekin dhe kanë efekt të drejtpërdrejtë në jetën e qytetarëve, pra në shëndetësi, arsim e punësim”, shprehet deputetja e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, per Insajderin.

Pas miratimit të Marrëveshjes për Kufirin me Malin e Zi, Kadaj-Bujupi komentoi edhe përparësitë që sjell liberalizimi i mundshëm i vizave për Kosovën, që kishte si kriter kryesor demarkacionin.

“Sportistët e studentët tanë edhe pse për nga cilësia e kapaciteti mund të konkurrojnë me ata ndërkombëtarë, penalizohen prej pjesëmarrjes në evente të ndryshme për shkak të izolimit me të cilin vendi jonë përballet padrejtësisht”, tha Kadaj-Bujupi.

Kadaj-Bujupi u largua nga Lëvizja Vetëvendosje javën e kaluar, pas përçarjes së kësaj partie në dy grupe. Një pjesë e madhe e deputetëve të VV-së u mblodhën bashkë në Grupin e Deputetëve të Pavarur, por ajo preferoi të rikthehej në partinë ku kishte kaluar pjesën më të madhe të karrierës së saj politike.
Be the first to comment

Leave a Reply