Dyfish janë rritur nivelet e ujërave të shumë lumenjve nëpër Maqedoni
Pothuajse tre herë më i lartë është niveli i lumit Treska në Makedonski Brod në krahasim me mesataren për muajin shkurt, ndërsa Vardari dhe Sateska dyfish janë rritur, tregojnë të dhënat e sotme hidrologjike.

Sipas DPHM-së, rritjet e Pçinjës, Drinit të Zi dhe Strumicës nuk janë drastike, ndërsa nivele  më të ulëta tregojnë Bregallnica dhe Kriva Reka.

Te niveli i ujit në liqenin e Ohrit, Prespës dhe Dojranit nuk ka pothuajse kurrfarë ndryshime në raport të vlerave mesatare.
Be the first to comment

Leave a Reply