E armatosur në diplomim, për një arsye të veçantë
Një vajzë që ka shkuar me pushkë në diplomon ka shkaktuar një debat të ashpër mbi lirinë personale, protestat e studentëve dhe privilegjin e njerëzve të bardhë.

Kaitlin Bennett u diplomua nga Universiteti Shtetëror i Kentit në Ohajo me një diplomë në biologji.

Ditën tjetër, 22-vjeçarja u kthye në universitet me një pushkë gjysmë-automatike AR-10 të varur në shpinë dhe kapelen e saj të diplomimit shkruhej: “Eja dhe merre”.

Bennett, e cila më vonë i ka postuar fotografitë në Twitter, thotë se po protestonte kundër një politike universitare që ndalonte studentët, profesorët dhe punonjësit që të mbanin “armë vdekjeprurëse” në kampus, por lejon “mysafirët” t’i posedojnë ato në ambjetet jashtë shkollës (por jo në ndërtesa).

“Tani që u diplomova më në fund mund të armatosem në kampus. Unë duhet të kisha qenë në gjendje ta bëja këtë që kur isha studente, veçanërisht pasi 4 studentë të paarmatosur u qëlluan dhe u vranë nga qeveria në këtë kampus,”-shkruajti ajo.

Ajo vuri në dukje se shteti Kent ishte vendi ku katër studentë të paarmatosur u qëlluan dhe u vranë nga qeveria, një referncë ndaj incidentit të viti 1970 ku ushtarët u përleshën me protestuesit e Luftës së Vietnamit, duke qëlluar me armë 13 protestues dhe kalimtarë.

Kjo krijoi shumë reagime pozitive dhe negative.

Në një post në Facebook, Bennett thotë se po promovonte të drejtën e saj për të mbrojtur veten.

Aktivistët e të drejtave të armëve që nga varja në një shkollë të mesme në Park në shkurt shprehen se mënyra më e mirë për të parandaluar dhunën me armë në mjediset arsimore.
Be the first to comment

Leave a Reply