Ekstremisti anti shqiptar Olsi Jazexhi i bëhet shok Vasko Eftovit duke deklaruar se në Maqedoni nuk kan ekzistuar shqiptarët(VIDEO)
Historiani me gradën doktor të mbrojtur në Firence, Itali për nacionalizmin shqiptar Olsi Jazexhi ka dhënë një intervistë për një televizion në Maqedoni, të mbushur me deklarata anti-shqiptare dhe teza sllave kundër Shqipërisë dhe Kosovës.

Në emisionin ‘Vo Centar’, Jazexhi ka thënë se Gjergj Kastriot Skënderbeu nuk ishte shqiptar, por greko-bullgar. Madje ai ka deklaruar se shqiptarët janë një komb i shpikur nga turqit, ndërsa Kosova ka qenë e banuar nga serbët ortodoksë përpara se të mbërrinte Perandoria Osmane. Por edhe gazetari maqedonas u hapit nga përfundimet e tij anti-shqiptare, saqë e pyeti në një moment nëse ishte vërtet shqiptar.

Disa nga deklaratat e Olsi Jazexhi në emisionin maqedonas:

Skënderbeu ishte një luftëtar serbo-bullgar dhe familja e tij kishte prona në Shqipërinë e sotme. Austro-Hungaria vendosi ta bëjë hero të shqiptarëve.

Shqiptarët ,si maqedonasit dhe grekët janë kombi i ri. Në kohën kur Skënderbeu zhvilloi luftën nuk ekzistonin shqiptarët.
‘Albania’ ishte term që i referohej Kroacisë dhe Malit të Zi.

Përpara ardhjes së Perandorisë Osmane, në Kosovë shumica e njerëzve ishin serb ortodoks, në Maqedoni gjithashtu. Në Shqipëri shumica e tomponimeve janë sllave. Me ardhjen e turqve filloi islamizimi dhe albanizimi.

Shqiptarët kanë asimiluar sllavët.
Nënë Tereza nuk është shqiptare, por vllehe.
Nuk ka tre shtete shqiptare në Ballkan. Kosova është e dominuar nga mafia.
Ibrahim Rugova ishte një agjent i Vatikanit.
Be the first to comment

Leave a Reply