Fëmijët kanë nevojë për mikrobe e baktere; Prindër, mos u bëni maniakë!
Justifikimi i parë që mund të ngrini, pasi lexoni titullin, mund të jetë që nuk keni ku t’i lini fëmijët të luajnë! NUK është e vërtetë! Vendet mund të gjenden. Në vend që t’i coni në dreka e darka në restorante të mbyllura, organizoni dalje në natyrë dhe lërini fëmijët të luajnë me ç’të kenë dëshirë, të bëhen pis, të kenë kontakte të drejtëpërdrejta me mikrobet, bakteret e pluhurat. Nuk është aspak gjë e keqe!
Studimi i kryer nga mikrobiolgët amerikanë ka treguar se të gjitha këto përvoja u shërbejnë fëmijëve për t’u mbrojtur nga sëmundjet alergjike. Edhe pse mund të duket kontradiktore, ekspozimi nda mikrobeve ul rrezikun e prekjes nga këto sëmundje, kur të jenë në moshë të rritur. Epo, nuk është rastësi që fëmijët e sotëm, të mësuar vetëm me lojëra elektronike, nuk kanë imunitet ndaj asgjëje!
Be the first to comment

Leave a Reply