Gabimet që e shkatërrojnë jetën tonë seksuale
Kur bëhet fjalë për ruajtjen e performancës së mirë të raportit dhe jetës suaj seksuale, atëherë kemi të bëjmë me dy gjëra që shkojnë të lidhura dorë për dorë.

Një jetë e lumtur për nga brenda, kalon kryesisht nëpërmjet një marrëdhënie ku të dy partnerët janë në ekuilibër. Le të shohim së bashku se si mund ta ruajmë këtë ekuilibër dhe cilat janë dhjetë gjërat që nuk duhen bërë apo shmangur, për të mos e shkatërruar jetën e lumtur seksuale.

1.Mos shmangni të flisni për seksin

Për të pasur një jetë të bukur dhe të kënaqshme seksuale është e nevojshme për ta diskutuar atë haptazi. E vetmja mënyrë është për të folur hapur për dëshirat tuaja seksuale, prirjet dhe shqetësimet rreth tyre.

2.Lërini vend seksit

Çdo çift ka një marrëdhënie seksuale në mënyrën e vet. Jo të gjithë jetojnë në të njëjtën mënyrë dhe me të njëjtin intensitet. Krahasimet me çiftet e tjera janë të panevojshme. Megjithatë, një gjë është për të gjithë: Në qoftë se ju dëshironi të keni një jetë të kënaqshme seksuale, ka nevojë që gjithmonë t’i bëni vend seksit.

3.Mos ushtroni presion mbi veten

Seksi duhet të jetë kënaqësi, jo një moment tensioni dhe presioni mbi veten tuaj. Nëse është presioni për të arritur orgazmën, mund të çojë në mungesën e intimitetit dhe të fikni të gjitha dëshirat. Duhet që të ecni me hapat e duhur për të arritur destinacionin e çmendurisë.

4.Mos e lëshoni veten

Pamja e dikujt me neglizhencë, dërgon një mesazh të fortë për partnerin rreth asaj se si ju mendoni dhe ju doni të perceptoheni. Kur njerëzit ankohen se partneri i tyre ishte si mos më keq, kjo vlen edhe për jetën seksuale që pason. Ndaj, mos e lëshoni asnjëherë veten. Por, mbajeni si duhet atë.

5.Duke qenë tepër romantik

Ndonjëherë romanca është e tepërt. Shumica e njerëzve kanë nevojë për të gjetur një ekuilibër në mes të romancës dhe realitetit seksual. Kjo ndodh sidomos në fillim të një marrëdhënieje. Me kalimin e kohës, ajo mund të ulë dëshirën për seks të nxehtë. Duhet të gjeni një ekuilibër mes romancës dhe pasionit.

6.Të thuash gënjeshtra të bardha

Justifikimet e llojit “Kam dhembje koke!”, janë të dëmshme dhe e çojnë jetën seksuale në rrugë të rrëshqitshme. Është gjithmonë më mirë t’i përballim problemet me ndershmëri dhe qetësi.

7.Mos bëni mashtrime apo dredhi

Me sa duket gratë nuk janë të vetmet të cilat aktrojnë një orgazmë të rreme! Më shumë se 25 për qind e burrave pranojnë pjesën e tyre në këtë. Ajo nuk është aq shumë një çështje e mungesës së sinqeritetit, sesa praktike. Është më mirë gjithsesi, që mos ta praktikoni.

8.Kur gjumi bëhet një teatër në shtëpi

Dhoma e gjumit duhet të jetë një hapësirë e shenjtë dhe erotike, një qoshe e gjitha e juaja për të fjetur, dhe seksi. Nëse është e mundur, duhet të përpiqeni të mos e përdorni atë si një zyrë apo një dhomë të improvizuar lojërash dhe për të mbajtur televizion.

9.Prindër po, por edhe partnerë

Duke pasur fëmijët afër me partnerin, mund ta kufizojë jetën tuaj seksuale. Me oraret plot tension dhe shpenzimet së bashku me obligimet e mëdha, seksi shpesh është shtyrë mënjanë. Por, këto dy role, si prindër dhe si partnerë, nuk duhet të jenë reciprokisht ekskluzive.

10.Vriteni monotoninë

Të bësh të njëjtat gjëra të vjetra është e barabartë me vrasjen e jetës seksuale të çiftit. Nëse ju tashmë keni zhvilluar një model të sjelljes në shtrat, mund të jetë e vështirë për të ndryshuar gjendjen e gjërave. Por, mundohuni të zbatoni ndryshime. Ndryshimet janë të mirëseardhura në çift, sidomos nëse ato pëlqehen nga të dy partnerët.
Be the first to comment

Leave a Reply