Gjaku nuk është vetëm i kuq, ai mund të jetë edhe i gjelbër
Sulfhemoglobinemia (ose sulfamoglobinaemia) është një gjendje e rrallë në të cilën ekziston sulfhemoglobina (SulfHb) në gjak.

Pigmenti është një derivat i gjelbër i hemoglobinës i cili nuk mund të kthehet prapa në hemoglobinë normale funksionale. Ajo shkakton cianozë edhe në nivele të ulëta të gjakut.
Është një gjendje e rrallë e gjakut që ndodh kur një atom squfur është inkorporuar në molekulën e hemoglobinës. Kur sulfidi i hidrogjenit (H2S) (ose jonet sulfide) dhe jonet ferrik kombinohen në gjak, gjaku nuk është i aftë të mbajë oksigjen.
Be the first to comment

Leave a Reply