Gjykata e Lartë kroate rikthen dosjen e ekstradimit të Ballistit
Gjykata e Lartë në Kroaci vendos të rikthejë për shqyrtim dosjen e ekstradimit të Ismail Morinës drejt Serbisë. 

Dosja do të rishqyrtohet ng Gjykata e Shkallës së Parë në Dubrovnik.

Pala mbrojtëse e Ismail Morinës bëri rekurs në Gjykatën e Lartë për vendimin e cila lejonte ekstradimin e Ismail Morinës drejt Serbisë.

Në vendim thuhet se nuk është përcaktuar saktë argumentimi dhe vepra penale për të cilën kërkohet ekstradimi nga autoritetet serbe.

Morina u arrestua në Kroaci pasi ishte shpallur në kërkim nga autoritet serbe, si i dyshuari për ngritjen e dronit mbi stadiumin e Beogradit në tetor 2014 (gjatë ndeshjes Serbi – Shqipëri), me flamurin e “Shqipërisë së Madhe”.

Morina u arrestua në Kroaci pasi ishte shpallur në kërkim nga autoritet serbe, si i dyshuari për ngritjen e dronit mbi stadiumin e Beogradit në tetor 2014 (gjatë ndeshjes Serbi – Shqipëri), me flamurin e “Shqipërisë së Madhe”.

Prej asaj dite autoritetet shqiptare po ndërhyjnë duke paraqitur dokumente tek autoritetet kroate për të mos lejuar ekstradimin e Ballist Morinës drejt Serbisë.

Ndërkohë Ismail Morina ka aplikuar për azil politik në Kroaci, për të shmangur ekstradimin në Sërbi.

 

/oranews/

 
Be the first to comment

Leave a Reply