Hoxha: Sot politikanët duhet t’i japin fund izolimit të vendit
Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha, beson fuqishëm se akterët politikë në vend do të reflektojnë dhe do ta votojnë ratifikimin e demarkacionit me Malin e Zi.

Në këtë intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, ajo ka treguar se konsensusi politik për t’i dhënë fund izolimit të Kosovës ekziston.

“Besoj fuqishëm se aktorët politikë në vend do të reflektojnë për mirëqenien e qytetarëve dhe t’u japin fund pritjeve të qytetarëve tanë para ambasadave. Konsensusin për ratifikimin e demarkacionit e shoh si lajm të shumëpritur për të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës, por edhe për miqtë tanë”, ka thënë Hoxha.

Ministrja Hoxha nuk ka treguar se sa vota janë siguruar për ratifikimin e kësaj marrëveshje, por ka thënë se për këtë çështje tashmë kanë mirëkuptimin e Listës Serbe.

“Pres që edhe Lista Serbe ta përkrahë këtë marrëveshje. Edhe qytetarët serbë janë qytetarë të Republikës së Kosovës dhe as ata nuk e gëzojnë lëvizjen e lirë, të gjithë qytetarët janë të izoluar njëjtë. Sa iu përket përfaqësuesve të Listës Serbe, kemi mirëkuptim që ta përkrahin këtë marrëveshje për interes të qytetarëve që të lëvizin lirë”, ka thënë ajo.

Duke treguar për procedurën që parashihet prej ratifikimit të demarkacionit deri te vendimi i BE-së për liberalizim të vizave, ajo ka thënë se procesi i vendimmarrjes merr kohë prej tre deri në gjashtë muaj.
Be the first to comment

Leave a Reply