Ja sa shpesh ju duhet t`i pastroni objektet shtëpiake, që nga çarçafët deri tek tualeti
Ndërsa ekzistojnë qindra këshilla se sa shpesh duhet të pastroni këto objekte të përditshme shtëpiake, ne kemi kërkuar ekspertët për këshillat e tyre :

Tualeti
Qëllimi për të pastruar rreth qypit të tualetit është çdo ditë, dhe gjithë banjon një pastrim të duhur një herë në javë.

Çarçafët
“Është një ide e mirë për t’i larë çdo një deri dy javë”. Dyshekët janë baza të mëdha të mbarështimit për marimangat e pluhurit dhe bakteret sepse ato mbajnë shumë qeliza të vdekura të lëkurës. Pra, pa marrë parasysh se sa e mirë është cilësia e dyshekut tuaj, ju nuk duhet ta mbani atë për më shumë se nëntë vjet.

Frigoriferi
Mbuloni të gjitha ushqimet e papjekura, dhe hiqni çdo gjë pas datës së skadimit. Sa i përket pastrimit të tij, fshijini brenda frigoriferit tuaj çdo tre deri në gjashtë muaj, ose ushqimi juaj mund të bëhet i ndotur me bakteret e salmonelës.

Telefonat celular
Studimet kanë treguar se telefoni juaj mbart rreth 10 herë më shumë baktere sesa një vend tualeti. Rregullisht pastroni atë me një letër të lagur antibakteriale për të shmangur marrjen e mikrobeve.Bras
Be the first to comment

Leave a Reply