Ja si të kontrolloni shëndetin tuaj për vetëm 1 minut dhe atë me 1 lugë
Jini të sinqert, sa herë e vizitoni mjekun tuaj? Sa shpesh i anuloni rezervimet dhe më pas premtoni se do të shkoni këtë javë pë një vizitë te mjeku juaj? Për fat të mirë, ka disa gjëra që mund të bëni për të kryer kontrollin tuaj shëndetësor në shtëpi dhe sigurohuni që çdo gjë të jetë në formë të tipit të lartë, transmeton TopAl News.

Ja si të kontrolloni shëndetin tuaj për vetëm 1 minut dhe atë me 1 lugë
Autori: Lajmi.net Lifestyle, Shëndeti20:38, 1 April 2018

Jini të sinqert, sa herë e vizitoni mjekun tuaj? Sa shpesh i anuloni rezervimet dhe më pas premtoni se do të shkoni këtë javë pë një vizitë te mjeku juaj? Për fat të mirë, ka disa gjëra që mund të bëni për të kryer kontrollin tuaj shëndetësor në shtëpi dhe sigurohuni që çdo gjë të jetë në formë të tipit të lartë.
Ja si të kontrolloni shëndetin tuaj në vetëm një minut:

1.Merreni një lugë të thellë dhe vendoseni atë në të gjithë sipërfaqen e gjuhës tuaj. Sigurohuni që është e lagur me pështymë.
2. Vendosni lugën në një qese plastike transparente, pastaj vendoseni nën një dritë të ndritshme. Ju mund të përdorni diellin ose një llambë tavoline.
3. Prisni për një minutë, pastaj kontrolloni lugën.
4. Nëse lugë juaj duket e pastër pa njolla ose aromat e pakëndshme, organet tuaja të brendshme janë duke bërë mirë. Nëse vëreni se diçka është e fikur, mund të ketë një problem.

Nëse ka ngjyrë luga:

Një erë e fortë dhe e prishur që vjen nga luga mund të tregojë probleme me mushkëritë tuaja.

Ky erë është shumë e keqe. Kjo mund të jetë një shenjë e një problemi të mushkërive që varion nga një infeksion i keq ndaj kancerit.

Një erë e ëmbël, me shije frute që vjen nga luga mund të jetë një shenjë e diabetit. Nëse trupi juaj nuk përpunon siç duhet sheqerin, rritet sheqeri i gjakut dhe qelizat tuaja fillojnë të djegin yndyrën për energji.

Nen-produkti i ketij procesi është ketonet, që mund të bëjë frymën tuaj me erë frutash.
Një erë që ka erë si amoniaku që vjen nga luga mund të tregojë probleme me veshkat.

Kjo erë e “peshkut” mund të jetë një shenjë e dështimit të veshkave.

Nëse njollat ​​janë të bardha ose të verdha me një shtresë të trashë, mund të jetë një tregues i mosfunksionimit të gjëndrës tiroide. Shndërrimi i beta-karotenit në vitaminë A varet nga hormoni tiroide. Një mangësi mund të shfaqet si një ndërtesë e verdhë e karotenit.

Nëse njollat ​​janë të purpurta, kjo mund të thotë që keni qarkullim të dobët të gjakut ose nivele të larta të kolesterolit. Gjithashtu mund të tregojë bronkitin. Bronkit shkurton efikasitetin e valëve që sjellin oksigjen në rrjedhën e gjakut, të cilat mund të shkaktojnë ngjyrë vjollce.

Nëse njollat ​​janë të bardha, mund të jeni duke vuajtur nga një infeksion i frymëmarrjes. Ndërtimi i bardhë në gjuhë mund të shkaktohet nga disa infeksione të ndryshme dhe viruse.

Nëse njollat ​​janë portokalli, mund të jetë një shenjë e sëmundjes së veshkave. Sëmundja kronike e veshkave mund të shkaktojë që indet e gojës të duken të zbehtë për shkak të anemisë ose portokallit për shkak të depozitave të ngjashme me karoten.
Be the first to comment

Leave a Reply