Kocias: Jemi për njërin nga propozimet e Nimicit
Ministri për punë të jashtme i Greqisë Nikos Kocias është shprehur se pala greke është për një nga propozimet që përmban pakoja e ndërmjetësit të OKB-së Metju Nimic.

Me këtë deklaratë Kocias, në mënyrë indirekte e hedh poshtë emrin Republika Ilinditase e Maqedonisë. Kocias ka shtuar se ata mbështesin nevojën që të pranojnë njëri nga propozimet e Nimic, por jo me propozimin e pestë, dhe ka shtuar se është e domosdoshme që të shkohet drejt një plani strategjik për bashkëpunim e miqësi me fqinjin e veriut, me emrin e ri.
Be the first to comment

Leave a Reply