Konfiskohet 78 kg mish qengji dhe viçi i pakontrolluar dhe jashtë kushteve higjieno-sanitare
Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka konfiskuar pasditen e djeshme një sasi prej 73 kg mish qengji dhe viçi në mungesë të certifikatës veterinare dhe për tregtim të tij jashtë çdo kushti higjieno-sanitar.

Sipas AKU mishi është koniskuar në njësinë e tregtimit të mishit në rrugën e Spitalit në qytetin e Krujës.

“Inspektorët e Drejtorisë Rajonale Durrës në bashkëpunim me inspektorët e Drejtorisë së Përgjithshme të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, kanë kryer inspektim në njësinë e tregtimit të mishit ne pronësi të shtetasit Indrit Seli,  ku i janë gjendur 50 kg mishi qengji dhe 23 kg mish vici në mungesë të certifikatës veterinare, i pavulosur dhe tregtim të tij në kushte të rënda higjieno-sanitare. Për këto shkelje të rënda ne bazë të legjislacionit në fuqi, inspektorët e AKU-së e kanë gjobitur me masën administrative me gjobë në vlerën e 150 mijë lekëve. Ndërkohë që po për të njëjtën njësi tregtimi në janar këtij viti, është marrë masë administrative me gjobë në vlerën e 100 mijë lekëve për tregtim jashtë kushteve higjieno-sanitare  të produktit mish”, thuhet në njoftimin e AKU.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit  i bën thirrje konsumatorëve që të jenë të kujdesshëm në blerjen e produktit mish, duke kërkuar informacione në njësitë e tregtimit të mishit që të jetë i vulosur, i shoqëruar me certifikatë veterinare dhe që plotësojnë standardet që parashikon legjislacioni në fuqi.
Be the first to comment

Leave a Reply