Krasniqi: PDK-ja unanimisht do ta votojë marrëveshjen e demarkacionit
Memli Krasniqi, shef i Grupit Parlamentar të Vetëvendosjes ka thënë se çështja për të cilët deputetët janë mbledhur sot është shqyrtimi i një teme që në tri vitet e fundit është diskutuar dhe është thënë shumëçka rreth saj.

“Në këtë Kuvend kemi parë edhe skena që nuk i kanë takuar jetës parlamentare që nuk i kanë takuar Kosovës. E gjitha si pasojë e kundërshtimeve rreth kësaj çështje”.

Sipas Krasniqit, gjithsesi gjendemi në një moment tjetër, pas një marrëveshje të nënshkruar në mes të dy presidentëve ku në mënyrë zyrtare merren përsipër obligime bilaterale për të shqyrtuar nëse ka fakte rreth pikave të kontestuara.

“Pra, gati tri vite pas nënshkrimit të marrëveshjes ne sot jemi mbledhur për t’i dhënë drejtim përmes ratifikimit të marrëveshjes dhe për të liruar qytetarët e Kosovës nga kjo temë që për fat të keq është shndërruar në një traumë kolektive”.

“Sot në emër të Grupit Parlamentar të PDK-së kërkojmë nga të gjithë deputetët që në vendimet e tyre të kenë parasysh interesat e qytetarëve të Kosovës. Në emër të GP të PDK ju konfirmoj se ne unanimisht do të votojmë për marrëveshjen”, ka thënë ndër tjerash Krasniqi.
Be the first to comment

Leave a Reply