Kryetari i Lëvizjes Besa Bilall Kasami godet politikat ekonomike të maqedonasve, të cilët në mënyrë permanente injorojnë shqiptarët
Kryetari i Lëvizjes Besa Bilall Kasami, në numrin më të rij të gazetës Koha, në Kolumnën e tij shkruan mbi politikat ekonimike dhe injorimin e shqiptarëve nga kjo sferë.

Edhe pse shqiptarët gjatë gjithë historisë së tyre kanë qenë biznesmen të susesshëm, ata çdo herë janë injoruar, dhe po e llogaritim prej në Jugosllavi, ku shqiptarët gjithandej punonin, me biznese private dhe ishin shumë të susesshëm.

E njejta gjë është edha tani në maqedoni, ku shumë sipërmarrës janë të aftë për të udhëhequr edhe më shumë më politikat ekonomike, por faktori maqedonas në mënyrë permanente, është duke e penguar një gjë të

Kryetari I Lëvizjes Besa Bilall Kasami, thekson se: Me transformimin e sistemit ekonomik tanimë drejtë një ekonomie të tregut bazuar në pronën private, shqiptarët ishin të gatshëm që këtë përvojë ta shfrytëzojnë në drejtim të ndërtimit të një ekonomie të fuqishme që do të krijojë mirëqenie për të gjithë pa dallim.

Pra, këtu kishim një potencial të fuqishëm që disponohej nga shqiptarët e që kërkonte një qasje korrekte dhe bashkëpunuese nga pushteti gati se tërësisht i dominuar nga maqedonasit.

Kolumnën e plotë mund ta lexoni në Gazetën Koha
Be the first to comment

Leave a Reply