KSHZ, miratoi kalendarin për organizimin e zgjehdjeve lokale
KSHZ në mbledhjen e sw hwnws ka miratuar kalendarin për organizmin e zgjedhjet lokale të 15 tetorit, njofton Zhurnal.mk

Sipas këtij vendimi, Regjistri zgjedhor do të jetë në shqyrtim publik nga 21gushti dhe do të zgjas deri më 9 shtator.

Afati për grumbullimin e nënshkrimeve për listat e kandidatëve të pavarur për këshilltarë dhe kryetar komunash fillon nga 21 gushti dhe zgjat deri më 4 shtator.

Ndërsa partit politike listat e kandidatëve të tyre duhet ti dorëzojnë në KSHZ më së voni deri më 9 shtator.

Në këtë mbledhje vendos edhe për kërkesat deri te MPB dhe Minsitria e shoqërisë informatike për sigurimin e të dhënave të nevojshme për përpilimin e regjistrit zgjedhor dhe përbërjen e organeve zgjedhore. Rrethi i pare i zgjedhjeve lokale do të mbahen më 15 tetor, ndërsa rrethi I dytë më 29 tetor të këtij viti.

Fushata zgjedhore fillon njëzet ditë para ditës së mbajtjes së zgjedhjeve./zhurnal.mk/
Be the first to comment

Leave a Reply