Kujdes nga skuqja e syve, mund të çojë deri në verbim
Shumë prej nesh na ka ndodhur që ti kemi njëherë sytë e kuq. Qoftë nga pagjumësia qoftë nga lodhja, është një gjë që na ka ndodhur të gjithëve, dhe është normale.

Por kujdes, nëse e shihni se sytë tuaj janë vazhdimisht të kuq, atëherë kemi të bëjmë me një sëmundje të rrezikshme e cila mund t’ju çojë edhe në verbim.

Bëhet fjalë për glaukomën, një sëmundje e syve e cila mund të shfaqet pa e kuptuar. Simptomat e saj janë sy të kuq, dhimbje koke, paqartësi në shikim.

Nëse i ndjeni këto simptoma, bëni mirë t’i drejtoheni mjekut pasi nëse nuk trajtohet pasojat janë të rënda.
Be the first to comment

Leave a Reply