Kur do të dorëhiqet Edi Rama? 3 pikat e dobëta që mund t’i marrin pushtetin
Opozita dhe kundërshtarët e tij kërkojnë me ngul dorëheqjen e kryeministrit Edi Rama, por zgjedhjet e 25 qershorit i siguruan atij një mandat të dytë dhe një fitore e cila ktheu besimin brenda PS-së.

Por, kur mund të dorëhiqet kryeministri Edi Rama?

Në pikën 3 të nenit 40 të Statutit të PS-së jepen kushtet kur ndërpritet mandati katërvjeçar i kryetarit të partisë.

“Mandati i kryetarit të partisë është 4 vjet. Mandati i tij ndërpritet para kohe kur:

a. Jep dorëheqjen;

b. Partia humbet vendin e parë në zgjedhjet e përgjithshme;

c. Humbet në mocionin e mosbesimit të zhvilluar për të, me kërkesën e 1/3 së anëtarëve të partisë”
Be the first to comment

Leave a Reply