Kur Mbreti Shqiptar i dhuroi një elefant Presidentit Amerikan
Në nëntor të vitit 1967, Mbreti i Shqiptarëve, Lartmadhëria e Tij, Leka Zogu derisa jetonte në Spanjë i dhuroi një elefant Guvernatorit të Kalifornisë dhe presidentit të ardhshëm të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Ronald Regan.

Ky i fundit, përmes një letre më 27 nëntor të këtij viti e falënderoi Mbretin Shqiptar për dhuratën në të cilën thuhet: Lartmadhërisë së Tij, Mbretit Leka.

I dashur Leka, Elefanti ka mbërritur i sigurt dhe është komfort në shtëpinë e re.

Nuk mund t’ua përshkruajmë se sa mirënjohës jeni unë dhe Nancy dhe nuk mund t’ua përshkruaj emocionet e djalit tonë Skipper’s. Sërish faleminderit dhe përshëndetje të përzemërta për Ju. Sinqerisht, Ronald Regan.
Be the first to comment

Leave a Reply