Kurz: Zgjidhja e kontestit të emrit është shumë e rëndësishme për BE-në
VIENNA, AUSTRIA - JULY 05: Austrian Chancellor Sebastian Kurz, German Interior Minister Horst Seehofer (not pictured) and Austrian Vice-Chancellor Heinz-Christian Strache (not pictured) speak to the media after their meeting at the Federal Chancellery on July 5, 2018 in Vienna, Austria. Seehoher is in Vienna to discuss the implementation of his plans for new immigration measures on the German-Austrian border that will require the cooperation of Austrian authorities. (Photo by Michael Gruber/Getty Images)

Kancelari austriak Sebastian Kurz këtë mëngjes në fjalimi kryesor në Parlamentit Evropian përshëndeti kthimin e Ballkanit Perëndimor në qendër të shqetësimeve evropiane dhe theksoi rëndësinë e zgjidhjes së kontestit të emrit.

Sebastian Kurz sot në mëngjes mbajti fjalim para eurodeputetëve të Strasburgut në kuadër të debatit të udhëheqjes austriake me presidencën e BE-së.

Duke folur për prioritetin e tretë të presidencës austriake me BE-në, politikat fqinjësore, Kurz tha se “si autriak jam mjaftë falënderues me kthimin e Ballkanit Perëndimor në qendër të preokupimeve të BE-së”.

“Është shumë e rëndësishme të kemi shtete të forta në Ballkanin Perëndimor, ishte shumë e rëndësishme që të zgjidhet kontesti për emrin e Maqedonisë, si dhe kontestin në mes Serbisë dhe Malit të Zi, kjo është shumë e rëndësishme për perspektivën evropiane”, tha Kurz.
Be the first to comment

Leave a Reply