Kush është Visar Ganiu?
Visar Ganiu, profesori i edukatës fizike që aktualisht po kryen detyrën e zv/ministrit të Arsimit është zyrtarizuar nga BDI për të garuar në komunën e Çairit në zgjedhjet e 15 tetorit.

Ganiu me origjinë nga komuna e Likovës, por me vite të tëra si shkupjan është zgjedhur si figura më e denjë e Çairit, që do të përfaqësojë BDI në zgjedhjet e ardhshme, informon INA.

Ai në publik dhe në mesin e shkupjanëve është i njohur më shumë si profesor, i cili ka shërbyer në shkollat e Shkupit, ndërsa më pas i njohur edhe në fushën e sportit si një trajner i suksesshëm, që më pas kyçet në jetën akademike, duke qenë profesor universitar.

Ganiu është një personalitet i çmuar, i pastër i cili gëzon respektin e lagjeve të Shkupit, pasi që gjatë kohë kishte dhënë kontribut në arsim dhe në sport, së fundi duke qenë edhe trajner i KF Shkupi, duke arritur ngjitjen në Ligën e parë të Maqedonisë.

Për më të tepër se kush është Ganiu, ja biografia e tij që mund të haset në faqen zyrtare të Ministrisë së Arsimit:
Prof. Dr. Visar Ganiu
Thirrje Akademike: Inordinar
Thirrje Shkencore: Prof. Dr. i Kineziologjisë
Еksperienca
2004– Universiteti Shtetëror i Tetovës
Në vitin 2004 – profesor në Universitetin Shtetëror të Tetovës – Fakulteti i Edukatës Fizike,
Lënda : Teoria dhe metodologjija e trajnimit sportiv dhe futboll
Në vitin 2009 – Docent dhe
Qershor 2013 – Prof.dr. Inordiner i Kineziologjisë ).

Еksperienca
2004– Universiteti Shtetëror i Tetovës
Në vitin 2004 – profesor në Universitetin Shtetëror të Tetovës – Fakulteti i Edukatës Fizike,
Lënda : Teoria dhe metodologjija e trajnimit sportiv dhe futboll
Në vitin 2009 – Docent dhe
Qershor 2013 – Prof.dr. Inordiner i Kineziologjisë ).
Аrsimimi dhe trajnimet
1992-Arsimi fillor – Shkolla fillore “ Liria” – Shkup
1992–1996-Arsimi i mesëm – Shkolla e Mesme Sportive – M.M Brico, Shkup
1997–2001-Profesor i Kulturës Fizike- “Shën Kirili dhe Metodi” – Shkup

1992–1996-Arsimi i mesëm – Shkolla e Mesme Sportive – M.M Brico, Shkup
1997–2001-Profesor i Kulturës Fizike- “Shën Kirili dhe Metodi” – Shkup
2002–2005- Magjistër i Kineziologjisë-“Shën Kirili dhe Metodi” – Shkup
2006–2009- Studime të doktoraturës – Dr. Sc. i Kineziologjisë “Shën Kirili dhe Metodi” – Shkup
Gjuhë amtare-Gjuha shqipe
Gjuhë tjera-angleze, kroate dhe gjuhë serbe
Ka një numër të madh të publikimeve shkencore
2004 –Universiteti Shtetëror i Tetovës
Në vitin 2004 – profesor në Universitetin Shtetëror të Tetovës –
Fakulteti i Edukatës Fizike, Lënda : Teoria dhe metodologjija e
trajnimit sportiv dhe futboll
Në vitin 2009 – Docent dhe
Qershor 2013 – Prof.dr. Inordiner i Kineziologjisë .
Be the first to comment

Leave a Reply