Ky akt mund të përmirësojë të gjitha marrëdhëniet tuaja
Si ndihemi për veten shpesh përcaktohet se si kemi të bëjmë me të tjerët. Për të pasur marrëdhënie të lumtura dhe të përmbushura, të qenit i vetëdijshëm dhe i pranuar është e rëndësishëm. Nëse nuk mund të zotëroni të gjitha anët e saj, si mund të prisni që të tjerët t’ju shohin ashtu siç jeni? Ja se si mund të lejoni që vetë-dhembshuria të ndryshojë marrëdhënien tuaj me veten dhe me të tjerët.

Është e mahnitshme se ajo me të cilën ne jemi më të afërt, ajo për të cilën jemi lindur të jetë, është ajo që ne tregojmë me pak dashamirësi. Të jesh i mëshirshëm është të ndjesh se çfarë ndjen tjetri dhe të di se çfarë është të jesh në atë vend. Vetëpërmbajtja është veprimi i shikimit të vetvetes si ju, pa filtra të huazuara nga jashtë.

Është të njohësh veten – pa gjykim – në vendin tuaj më të dobët, dobësitë, dobësitë, frikërat dhe gjithashtu pranoni mençurinë dhe forcën tuaj. Është të pranosh që edhe ti je njerëzore dhe po bën gjithçka që mundesh me të kuptuarit që ke.

Vetë-dhembshuria nuk është një term abstrakte në moshë të re; as nuk është praktikë për të thënë. Ajo thjesht është duke bërë një zgjedhje të jetë në anën tuaj – duke qenë një aleat ose një mik për veten. Mund të reflektojë në momentet kur zgjedhni të ndani nevojat tuaja dhe mos i thoni asnjë detyrimi të jashtëm.

Ose, mund të pranoni udhëtimin që keni pasur në jetën tuaj dhe pranoni se frika juaj ose mungesa e dukshme vijnë nga përvojat që keni pasur në jetë. Për shembull, dikush që u rrit si një pakicë etnike mund të mendojë se nuk është i aftë për të mos u ngritur kundër bullies.

Ose, dikush që u rrit në një shtëpi të thyer mund të ketë çështje me besim. Në vend që të kritikosh një dobësi të dukshme, mund të kuptosh se udhëtimi yt ishte ndryshe nga të tjerët.

Që frika juaj rrjedh nga përvojat e hershme që ishin, në të vërtetë, të frikshme dhe se duhet guxim për t’i kaluar këto frikë. Ky veprim i ditur se si u bë personi që tani jeni është çlirimi dhe fuqizimi. Në vend që të përqendroheni në një dobësi të supozuar, vetë-dhembshuria ju merr më thellë në një vend të vetë-pranimit. Vetë-pranimi është burimi i të gjitha forcave.
Pse ne jemi ku jemi
Ne kemi arritur të krijojmë një botë ku njerëzit nuk janë as tolerantë për njëri-tjetrin, as për paqe me vetveten. Të qenit në paqe me veten është parakusht për paqe me të tjerët. Vetë-kritika është bërë normë aq e madhe saqë pothuajse të gjitha bisedat që kemi në kokë pothuajse gjithmonë përqendrohen në atë që është e gabuar me ne. Ja çfarë bëjmë zakonisht.

1. Ju e rrahni veten
Ju vazhdimisht kritikoni veten për të mos qenë mjaft i mirë, mjaftueshëm, mjaft i talentuar, mjaft i zgjuar, mjaft i lumtur, mjaft serioz. Ju e quani veten budalla, të ngathët, të hutuar, të dëshpëruar ose të padenjë. Ju mund të mendoni se është qesharake të doni të bëni gjëra dhe të shkoni në vende me grupin tuaj të talenteve ose mungesën e tij. Imagjinoni që të jeni me një mik të mirë që vazhdimisht ju vendos poshtë. Është rraskapitës, disorientues dhe krijon ankth dhe dyshim të vetvetes. Epo, aty e keni atë. Ju keni një përbindësh vetë-rrahje të vendosur në kokën tuaj ditë brenda dhe jashtë, ndonjëherë edhe në ëndrrat tuaja!

2. Ju dyshoni në aftësitë tuaja
E drejta para një dite të madhe, cilat janë mendimet që vijnë në kokë? Nëse thyejnë djersën, tregoni të gjitha arsyet për gjëra të gabuara, luani një skenar të mundshëm në kokë që është katastrofik dhe i turpshëm, nuk jeni vetëm. Mendimet tuaja kanë gjasa të jenë, unë nuk duhet të ketë nënshkruar për këtë! Çfarë po mendova?!? Nuk kam asnjë mënyrë që ta fitoj këtë. Shikoni të gjithë këta njerëz, nuk kam shanse. Ata kanë diploma dhe certifikata, unë jam vetëm një student i Youtube-it. Përsëri, a do t’i tregonit një fëmije ose një shoku këto fjalë mizore, berating? Nëse jo, pse e bëni këtë për veten tuaj?

3. Ju shikoni veten nga perspektiva e një të huaji
Kur luajmë role të ndryshme dhe veprojmë në botë si punonjës, kolegë, bashkëshort, vëlla apo vëlla, ne shpesh tentojmë ta shohim veten duke u bazuar në atë që mendojmë se të tjerët na shohin si. Ne “marrim” perceptimin e njerëzve për ne, ose atë që supozojmë se ata mendojnë për ne.

4. Injoroni nevojat dhe ndjenjat tuaja
Gratë kanë tendencë të injorojnë më shpesh nevojat e tyre sesa burrat. Nëse kjo është në një marrëdhënie ose gjatë një negocimi të biznesit, të qenit i vetëdijshëm për nevojat e veta është me rëndësi për ndërveprime të shëndetshme. Të qenit i pranuar nga një person i caktuar bëhet më i rëndësishëm sesa të jesh dikush që e respekton.

Për shembull, një nënë pune që ka shumë pak kohë për veten nuk do të mendojë dy herë për të marrë më shumë punë pa përfitime shtesë ose do të dilte nga mënyra e saj për ta bërë partnerin e saj të lumtur, por nuk do t’i jepte vetes kohën që duhet të plotësojë veten.

5. Ju krahasoni dhe përpiquni të matni
Duke mos qenë i vetëdijshëm për udhëtimin tuaj ju bën të përqendroheni në standardet e jashtme të masës. Ju mund të shikoni dikë që duket se ka gjithçka të bashkuar – shtëpi të përsosur, punë, familje, pamjen, dhe madje edhe kapset perfekte për postimet e mediave sociale.

Kur nuk e nderoni jetën tuaj dhe gjërat që ju kanë bërë që të jeni, është e lehtë të ndieni një ndjenjë mungese në gjithçka që bëni. Mund të duket se të tjerët po ju kujtojnë atë që ju mungon. Por arsyeja e vërtetë për zbrazëtinë nuk është që të njohësh veten në thellësinë e kujt je dhe duke lejuar gjëra të tepërta për të përcaktuar se çfarë duhet të jetë jeta ideale.

Vetë-dhembshuri: këshilla praktike
1. Pranoni udhëtimin që keni pasur
Çdo javë, bëni disa kohë të qetë për veten tuaj. Merrni pjesë në jetën tuaj, në emocionet tuaja dhe në çdo gjë që duket se ndikon në mentalisht ose në mënyrë emocionale. Për të filluar, a keni shpenzuar kohë duke menduar për udhëtimin që keni pasur? Çfarë lloj fëmijëri keni pasur? Si e ndikon kjo tani? A u rritët duke u ndjerë i dashur dhe i mbështetur apo i pakënaqur dhe i vetmuar? Çfarë mund të bëni për veten tuaj të ndiheni më të pranuar? Shikoni fusha të ndryshme të jetës suaj. A jeni i lumtur në të gjitha marrëdhëniet tuaja primare? A ka ndonjë gjë që ju shqetëson? Si e bën këtë të ndihesh?
2. Shkoni një hap poshtë
Sa herë që ju kapeni në dramën e jetës, ose ju duket se krahasoni veten me të tjerët, shkoni një hap nën sipërfaqe. A është lufta me partnerin tuaj në lidhje me kohën që shpenzojnë në punë? Ju mund të jeni duke vepruar me zemërim dhe duke fajësuar orët e tyre të punës. Nëse shkon më thellë në ndjenjat e tua, mund të kuptosh se ke frikë. Frikë se mos të jesh aq i mirë sa nuk ndihet i paarritshëm. A nuk është frika e të gjithëve? Pse të mos jetë i sjellshëm dhe të jetë i sinqertë në zotërimin e saj?

3. Përdorni mbiemra fuqizimi
Vetëm për një javë, përpiquni të zëvendësoni vetë-flasin negativ me mbiemra pozitivë. Për këtë, ju duhet së pari të jeni të vetëdijshëm kur gjeni veten duke u kënaqur me vetëkritikën. Le të themi që ke një intervistë ose një provë. Në vend që të kaloni të gjitha arsyet që do të dështoni, jepini vetes nxitjen për të thënë gjëra të bukura. Kjo është ajo që ju do të bëni për dikë që ju intereson, si një mik apo vëlla, apo jo? Bëni të njëjtën gjë për veten tuaj.

Në vend të “Unë nuk mund ta bëj këtë, unë do të dështoj” Unë nuk jam vetëm prerë për këtë apo kjo është mënyrë jashtë ligë e mia “ju mund të thoni,” Unë jam i arsyeshëm, unë kam të gjitha cilësitë e nevojshme për këtë pozitë, mund ta marr këtë punë dhe kjo është në rregull, unë jam ende mirë. ” Vini re se nuk ka të bëjë vetëm me vetë-flasin pozitiv. Ju nuk thoni “Unë do ta bëj”. Është e mrekullueshme nëse veproni, por është në rregull nëse nuk e bëni. Kjo është dhembshuri.

4. Shmangni njerëzit negativë
Shmangni njerëzit që tentojnë të projektojnë pasigurinë e tyre ose vetë dyshimin tek ju. Për disa, kjo mund të jetë miq ose kolegë. Për shumë prej nesh, mund të jenë moms ose baballarët tanë, apo edhe partnerët tanë. Është e rëndësishme të filtroni mesazhet dhe komentet negative, veçanërisht nëse ato ndikojnë në mënyrën se si e shohim veten.

Ju keni të drejtë të mbroni veten nga të gjithë ata që nuk shohin më të mirën në ju. Natyrisht, është e rëndësishme të marrësh reagime nga njerëz me mirëkuptim. Por çdo gjë që ju bën të dyshoni se aftësia juaj nuk është një gjë e shëndetshme.

Ka një ndryshim midis nënës suaj duke thënë: “Honey, kjo ishte e mrekullueshme, por a mund të ndryshoni mënyrën se si e dorëzoni pjesën e fundit, ndoshta nëse praktikoni pak më shumë para shfaqjes, do të dëgjoni më të mirën tuaj” dhe “Sinqerisht, shumë punë për të bërë Nëse nuk praktikoni mjaftueshëm, njerëzit mund të jenë të zhgënjyer me punën tuaj Nëse do të isha unë, nuk do të kisha nënshkruar për këtë në radhë të parë. ”

5. Vet emocionet tuaja dhe nderoni të vërtetën tuaj
Sa herë që një mik i tij e dëgjon këtë, ai thotë: “Çfarë do të thotë” emocionet tuaja “dhe” nderoni të vërtetën tuaj “? , dhe sasia e madhe e negativitetit që po shkon, “sappy” nuk më tremb.

Duhet guxim për t’u përballur me dobësitë tona dhe për të bërë diçka në lidhje me të. Të mbash emocionet e tua do të thotë të bëhesh i vetëdijshëm për ta kur të ndodhin dhe t’i ndiejnë ato. Mos i emërtoni ato ose mos i shtyni ato si shenjë dobësie. Kjo do të thotë të lidhësh gjatë një argumenti “Ti e di atë, supozova se isha i zemëruar me ju, por me ndershmëri, unë jam vetëm i trishtuar, jam i zhgënjyer që e anuloni datën dhe më bën të ndjeheni të pakënaqur, nuk është me të vërtetë për punën tuaj. ”

Vetëpërmbajtja ndikon në çdo marrëdhënie tjetër

1. Vetë-vlerë
Vetë-dhembshuria ju lejon të shihni veten ashtu siç jeni. Ju vini ballë për ballë me frikën tuaj, pasiguritë, shqetësimet si dhe shpresat, ëndrrat dhe dëshirat tuaja. Për shkak se nuk ka filtër midis së vërtetës suaj dhe se si e perceptoni veten, vetëvlerësimi juaj vjen nga një themel i fortë për të ditur se kush jeni. Dikush me këtë lloj njohurije dhe vetëdijeje nuk mund të përcaktohet nga etiketat ose përkufizimet e jashtme. Kur nuk keni nevojë për miratim nga të tjerët, por vlerësim, marrëdhëniet tuaja bëhen të barabarta dhe ushqehen, jo nevojtarë dhe neurotikë.

2. Kur jam i lumtur, ne jemi të lumtur
Vetëm kur je i lumtur dhe i kënaqur me veten, mund të jesh vërtet i lumtur dhe i kënaqur me një tjetër. Mund të ketë raste kur ndiheni të ulët në jetën tuaj personale dhe një mik apo partner mund t’ju mbush me gëzim. Por, për një marrëdhënie të shëndetshme për të lulëzuar, kënaqësia juaj personale me jetën tuaj luan një rol të madh në sa të lumtur jeni me partnerin tuaj. Është vetëm kur jemi të kënaqur të mos ndalojmë të shohim partnerët tanë si mjete për të na përmbushur. Asnjë gjysmë gjysmë nuk mund të bëhet e tërë nëse nuk do të thotë një marrëdhënie e sëmurë simbioze që nuk ju lejon të rriteni në potencialin tuaj të plotë.

3. Lidheni nga një vend autentik
Kur jemi në kontakt me vetveten, u drejtohemi njerëzve nga një hapësirë ​​më autentike. Nuk ka lojë mendjeje, sjellje të rremë, apo manipulim emocional. Kur japim leje për të qenë ashtu siç jemi, lejojmë të tjerët të jenë ajo që ata janë.

Nuk ka rol shoqëror për të luajtur. Në vend që të jemi vetëm kolegë, ose partnerë, apo miq, apo edhe prindër, ne lidhemi si dy qenie njerëzore. Ky lloj lidhje krijon shumë më tepër intimitet, sepse pranojmë njerëzimin pas të gjitha dallimeve tona të supozuara.

4. Zemërimi i vërtetë për të tjerët
Kur jemi të sjellshëm me veten tonë, ne shohim sa të prekshëm ne njerëzit me të vërtetë janë. Kjo na ndihmon të kuptojmë, në një kuptim shumë real, ku vijnë njerëz. Ne shohim përtej fjalëve që përdorin, fasadën që ata paraqesin, dhe imazhin që kanë ndërtuar rreth tyre dhe shohin përmes personit nën të gjitha.

Kur ne mund të pranojmë dobësitë tona, ne jemi më mirë të kuptuarit e të tjerëve. Për shembull, kur pranon se është e vështirë për ju të besoni dikë për shkak të fëmijërisë tuaj, ju e zgjasni atë mirëkuptim për një tjetër. Ndërsa është e vështirë për ju të merrni dashuri, partneri juaj mund të jetë rritur në një shtëpi ku ata nuk shprehin hapur dashurinë. Ky kuptim ju ndihmon të lidhni hendekun dhe të lidheni më mirë.
Be the first to comment

Leave a Reply