Lumi me pesë ngjyra, është më i bukuri në botë
Ky është lumi më mahnitës në botë. Lumi Cano Cristales i njohur ndryshe si lumi i pesë ngjyrave ndodhet në Kolumbi.

Pamjet mahnitëse të kapura nga TravelDrone4K, tregon lumin shumëngjyrësh, i  cila është i mbushur me bimë “Macarenia clavigera”.

Fenomeni është unik dhe vjen nga disa faktor. Në shtratin e lumit rritet bima në fjalë me ngjyrë të kuqe.

Ngjyra të tjera vijnë nga shkëmbinj të zinj, algat e gjelbra, uji blu dhe rëra e verdhë, duke prodhuar një efekt të ylbertë.

Lumi gjithashtu përmban ujëvara, pishint dhe shpella, duke e bërë atë edhe më dramatik. Për më tepër – nuk ka peshk apo krijesa të tjera, kështu që vizitorët mund të gëzojnë larjen e pandërprerë në Caño Cristales.

Lumi bëhet i gjallë nga korriku deri në nëntor.

Zona megjithatë, është tepër e rrezikshme për turistët kur u zbulua, por tani ka udhëzime të posaçme.
Be the first to comment

Leave a Reply