Mbretëresha e bimëve mjekësore, njihuni me vetitë ‘magjike’
Hithrat janë bimë të cilat rriten kudo dhe njihen për vetitë kuruese.Në mjekësinë popullore njihet si mbretëresha e bimëve mjekësore. Hithrat janë një burim i mirë proteinash dhe vitaminash si A,B, dhe C si dhe kalcium, magnez, kalium dhe zink.

Ndër shekuj hithrat janë përdorur për artritin e cila kur vendoset në zonat e prekura nga artriti mund të qetësojë dhimbjet deri në 85%.

Gjithashtu hithrat kanë dhe veti të tjera luftojnë alergjitë, ndihmojnë me diabetin, i japin forcë fetusit tek nënat shtatzëna dhe ndihmojnë me prodhimin e qumështit për gratë lehona, shkatërron gurët në veshka, ul tensionin e lartë të gjakut, ndihmon me sëmundjet respiratore, ndihmon me sëmundjet gastrointestinale si dhe mbron shëndetin e tiroideve.

Po ashtu kjo bimë ka zënë vend edhe në kozmetikë në forcimin e flokut.
Be the first to comment

Leave a Reply