Më pak perfekte, më shumë e lumtur
Ndonjëherë thyerja e skemave dhe kalimi përtej rregullave është i nevojshëm: jeta është një, a je gati për ta bërë vërtetë tënden?

Ajo është femër, shefja e një prej gazetave më me ndikim në botë, “New York Times”: Jill Abramson duket të jetë pasqyra e shoqërisë aktuale amerikane, ku punëtorët distancohen nga 17% e pagës së kolegëve meshkuj në Nju Jork, duke fituar 40% më shumë nga bashkëshortët e tyre, ku dhe në shkollat e gazetarisë vazhdojnë të jenë në shumicë.

Sipas sondazheve të fundit, femrat janë duke i tejkaluar meshkujt në aspektin e meritave edukative, përkushtimit në punë dhe arritjeve profesionale. Mbi të gjitha janë perfekte, por më lehtë pre e stresit dhe depresionit, e për pasojë më të pakënaqura.

Rifitimi i vajzave të mira

Shpesh, pavarësisht nga rezultatet e shkëlqyera të fituara në pothuajse çdo fushë të jetës, shumë femra për të fituar një vetëdije më të thellë dhe aspirata të vërteta, duhet të fillojnë të thonë JO, duke shmangur lojën e prindërve, miqve, fëmijëve që i sheh vrullshëm për një miratim në pritje që lind nga vetë femrat, që fatkeqësisht është opinioni i të tjerëve rreth nesh.

Më pak të përsosura, më shumë të lumtura

Sipas studimeve të fundit, femrat priren të sëmuren në përqindje më të lartë se meshkujt me sëmundje mendore, të tilla si depresioni dhe ankthi, përveçse të qenit pre e çrregullimeve të lidhura me stresin. Mania e perfeksionimit dëmton kënaqësinë e të shijuarit të gjërave çast pas çasti, por në realitet, shumë prej femrave janë rritur të rrethuara nga ankthi i kontrollit. Si të dalin nga kjo gjendje?

Çfarë kërkon në të vërtetë?

Bëhet fjalë për të mësuarin e një modeli të ri nga e para. Megjithatë, siç vënë në dukje Rachel Simmons dhe terapistja Ana Homayoun, gratë janë shkëputur nga thelbi i shpirtit të tyre të vërtetë, për të sakrifikuar pritshmërinë e jetës, duke mishëruar modele që besojnë se duhet të jenë, por që shpesh nuk përputhen me të vërtetë me dëshirat më autentike.

Në cilin drejtim ndodhet lumturia jote?

Është e nevojshme të fillojnë të pyesin veten se çfarë duan me të vërtetë. Duhet të merresh seriozisht me këtë, nëse dëshiron të jesh e lumtur. Mëso të harrosh përsosmërinë për të shijuar pak më shumë jetën, përqendrohu në atë që e do vërtetë. Kërkoni miratimin e të tjerëve dhe tentoni vazhdimisht për të mos zhgënjyer askënd, pasi mund të lërë shije të hidhur me veten.

Mjaft së qeni vajzë e mirë

Një arsimim i fortë dhe prindër të rreptë kanë ndihmuar në krijimin e femrave të bindura, të vendosura, me kulturë dhe objektiva të arrira. Por në thelb kemi ende nevojë për miratim, për të na dëgjuar se kemi vepruar në mënyrën e duhur. Dhe ne nuk i mbajmë konfliktet. Ndihesh edhe ti kështu? Përpara se presioni t’i bëjë të brishta nivelet e tua të vetëvlerësimit, krijo një sistem të ri rregullash. Tëndin.

Vrapo drejt qëllimeve të tua

Kërkoni falje vazhdimisht? Shmangni konfliktet? I justifikoni gjithmonë të tjerët? Frika e dështimit na paralizon, ndërsa sjellja e të kënaqurit të tjerëve, në fund do të na burgosë si në kafaz. Kini guximin për të ndjekur frymëzimin tuaj. Besoni në veten tuaj.

Më pak perfekte për të jetuar mirë

Lini gjithçka për të bërë nënën ose ndërtoni një projekt pune në kokën tuaj për vite, përqendrohuni në atë që ju besoni dhe kjo do t’ju japë energji të reja. Për të qenë më pak të përsosur dhe më shumë vetvetja. Nëse jeni femër në kërkim të lumturisë është e dhimbshme, udhëtimi i vetëdijshëm kalon përmes një deklarate të jashtëzakonshme të pavarësisë.
Be the first to comment

Leave a Reply