Mogherini flet në gjuhën që shqiptarët kuptojnë më mirë: Urime!
Përfaqësuesja e lartë e BE për politikë të jashtme, Federica Mogherini e ka nisur fjalimin e saj në konferencën e përbashkët për shtyp në gjuhën shqipe.

“Urime”, ka thënë ajo duke vijuar të flasë në italisht për arritjet e Shqipërisë në rrugën e saj evropiane. Vetë diplomatja e BE-së tha se dëshironte të fliste në këtë gjuhë që shqiptarët e kuptojnë shumë mirë.

“Këshilli Europian të nisë negociatat për anëtarësim në BE. Do të vazhdoj në anglisht po ishte shumë mirë për mua që ta thoja në një gjuhë që shqiptarët e kuptojnë shumë mirë”, tha Mogherini referuar dhe të kaluarës së vendit dhe marrëdhënieve të ngushta me shtetin italian, prejardhja edhe e vetë zyrtares së BE-së.
Be the first to comment

Leave a Reply