MPJ organizon konferencë për anëtarësim në NATO
Konferencë me temë “Maqedonia drejt anëtarësimit të plotë në NATO” do të mbahet nesër nën organizimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme, Qendrës evropiane për studime të sigurisë “George Marshall” dhe Shoqata alumni e qendrës Marshall në Maqedoni.

Në konferencë do të mbajnë fjalim ministri Nikolla Dimitrov, si dhe ambasadori e SHBA-ve, Jess Baily dhe ai i Gjermanisë, Tomas Norbert Gerberheich.

Gjithashtu pjesëmarrës do të jenë edhe përfaqësues të njohur të Qendrës evropiane për studime të sigurisë “George Marshall”, NATO-s, përfaqësues diplomatik, si dhe përfaqësues tjerë nga institucionet qeveritare.

Pjesëmarrësit do të diskutojnë për tema lidhur me procesin e qasjes së Maqedonisë në NATO, reformat e nevojshme për përmbushjen e kriterit për integrimet evropiane, si dhe hapat e ndërmarrë për përmirësimin e marrëdhënieve me fqinjët. /Telegrafi/
Be the first to comment

Leave a Reply