NATO transferohet në selinë e re me vlerë 1,17 miliardë euro
NATO, më në fund, pritet të transferohet sot në selinë e re, që vlen miliarda euro, pasi problemet teknike shkaktuan vonesa të shumta. Transferimi i 4 000 punonjësve në selinë e re, që ndodhet pranë asaj aktuale në kryeqytetin belg, do të zgjasë 12 javë. ”Gjithashtu, selia e vjetër do të shfrytëzohet gjatë periudhës së transferimit”, sipas një zëdhënësi. Fillimisht, kjo lëvizje ishte planifikuar në fillim të këtij viti, por u shty për shkak të problemeve të sistemin informatik në ndërtesën e re.

Sistemi do të ofrojë sigurinë e të gjitha komunikimeve elektronike të NATO-s, por gjithashtu do të kontrollojë mbikëqyrjen e të gjithë ndërtesës, me më shumë se 1 000 kamera dhe sisteme hyrëse me njohje të irisit të syrit.

Ndërtimi i selisë së re filloi në vitin 2010 dhe fillimisht u buxhetua në vlerën e 750 milionë eurove (830 milionë dollarë), por, shpenzimet u rritën dhe aktualisht kanë arritur vlerën e 1,17 miliardë eurove.
Be the first to comment

Leave a Reply