Nëse keni shumë etje, nuk duhet ta injoroni kurrë këtë simptomë
Vuajtja nga një etje e pashmangshme nuk është vetëm një bezdi, por kjo është arsyeja pse mund të jetë një shenjë paralajmëruese për diçka më serioze dhe pse duhet të vizitoni mjekun tuaj të përgjithshëm.

Etja e vazhdueshme mund të jetë shenjë e diabetit, thotë mjeku britanik Evelyn Lewis.

“Ata që pinë dy litra ujë në ditë, por që ende vazhdojnë të ndihen të etur, duhet t’i nënshtrohen testit të glukozës së gjaku”, tha ai.

Ai thotë se testi i glukozës së gjakut zbulon nëse jeni të rrezikuar nga diabeti.

“Kur niveli i sheqerit në gjakun tuaj është i lartë, trupi bën presion në veshka për të prodhuar më shumë urinë, duke çuar në urinim të shpeshtë dhe etje të jashtëzakonshme”, ka thënë Lewis.

Simptomat tjera janë ndjenja e thatësisë në gojë dhe rraskapitja.
indeksonline.net
Be the first to comment

Leave a Reply