Ngrohja globale arrin nivel rekord në 2016
Sipas një studimi ndërkombëtar viti 2016 ka qenë një tjetër vit i zi për klimën pasi temperaturat, rritja e nivelit të oqeaneve dhe emetimet e gazit me efekte serrë kanë shënuar nivele të paprecedenta.

Temperaturat, rritja e nivelit të oqeaneve dhe emetimet e gazit me efekte serrë kanë shënuar nivele të paprecedenta në 2016, një tjetër vit i zi për klimën, duke iu referuar një studimi ndërkombëtar.

Shkrirja rekord e akullnajave polare, përmbytjet, thatësira, shtim i valëve të të nxehti, raporti i fundit i përvitshëm për “situatën e klimës” paraqet një portret nga më të errëtit në planetin tonë pas dy vitesh të njëpasnjëshëm ku temperatura globale ishte më e larta që nga fillimi i rritjes së temperaturës në 1880.

“Rekordet e të nxehtit vitin e kaluar erdhën si rezultat i kombinimit mes tendencave të ngrohjes së klimës afatgjatë dhe një El Nino të fortë në fillim të vitit, rryma e nxehtë ekuatoriale e Paqësorit”, sqaron raporti i publikuar të enjten nga Agjencia amerikane për Oqeanet dhe Atmosferën (NOAA) dhe “American Meteorological Society” (AMS).

Ky dokument me 300 faqe, ku kanë dhënë kontribut rreth 500 shkencëtarë në më shumë se 60 shtete, nxjerr në pah se treguesit kryesorë të ndryshimit klimatik vijojnë të reflektojnë tendenca në përputhje me një intensifikim të ngrohjes planetare
Be the first to comment

Leave a Reply