Nivel i lartë i ujit në Liqenin e Ohrit, 24 centimetra mbi të lejuarën
24 centimetra mbi nivelin e lejuar është sot uji në Liqenin e Ohrit, sipas matësit të ELEM-it. Ndërsa mbetet vetëm edhe një centimetrë që të arrihet gjendja kritike.

Arsye për rritjen e madhe të nivelit të ujit në Liqenin e Ohrit kanë qenë reshjet e shiut që kapluan vendin gjatë ditëve të fundit.

Hotelierët dhe qytetarët frikësohen nga përmbytje të reja, pasi javën e kaluar niveli i lartë i Liqeni të Ohrit shkaktoi dëme të mëdhe materiale tek një pjesë e hotelierëve dhe qytetarëve.
Be the first to comment

Leave a Reply