Niveli i ujrave në liqenet dhe lumenjtë e Maqedonisë
Prurjet e ujrave në thuajse të gjithë lumenjtë e vendit janë më të larga se mesatarja e muajit shkurt. Kështu thonë matjet më të reja të Entit hidro-meteorologjik.

Më pak prurje të ulit ka në lumin Kriva në Kriva Pallankë, pastaj Bregallnica në Berovë dhe lumi i Zi në Novac, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Niveli i ujit në liqenet natyrore të vendit janë në nivel të mesatares për muajin shkurt, për një periudhë disavjeçare.
Be the first to comment

Leave a Reply