Nju Jork, Martin Shkreli dënohet me 7 vjet burg
Biznesmeni amerikan Martin Shkreli, i cili njihet më shumë për bujën që shkaktoi rritja prej tij shumëfish e çmimit të një ilaçi mjaft të kërkuar, u dënua me shtatë vjet burg të premten. Një gjykatë federal në Bruklin të Nju Jorkut e shpalli fajtor 34 vjeçarin Shkreli për mashtrim të investitorëve, duke i dhënë atij dënimin me shtatë vjet burg. Ndërkohë që gjykatësja federale, Kiyo Matsumoto po i lexonte dënimin, Shkreli filloi të qante. Shkreli akuzohej se kishte manipuluar paratë në fondet e investimeve Elea Capital, MSMB Capital dhe MSMB Healthcare, si dhe kur ishte shef ekzekutivi i firmës Retrophin, që ai e kishte themeluar në vitin 2011. Pala mbrojtëse këmbënguli se investitorët i kishin marrë paratë e tyre, madje kishin dalë me shumë fitim.
Ish-ekzekutivi i firmës bioteknologjike, Retrophin bëri shkaktoi bujë të madhe në vitin 2015, kur e rriti me 5,000 për qind çmimin e ilaçit shumë të kërkuar, Daraprim. Ai njihej edhe për komentet fyese që u bënte kritikëve në mediat sociale
Be the first to comment

Leave a Reply