Pas 14 qershorit, EULEX-i i panevojshëm në Kosovë
Përfaqësuesit e pozitës dhe të opozitës e shohin të panevojshme praninë e EULEX-it në Kosovë pas 14 qershorit.

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka thënë për gazetën “Epoka e re” se sistemi i drejtësisë ka kapacitete për ta bërë punën në përputhje të ligjeve, pa pasur nevojë për një mision ekzekutiv të EULEX-it.

Edhe deputeti opozitar, Naser Rugova, ka thënë për gazetën se EULEX-i duhet ta përfundojë mandatin.

Ndërkaq njohësi i çështjeve të sigurisë, Ramadan Qehaja dhe profesori i së Drejtës Penale Ndërkombëtare, Ismet Salihu, e kanë vlerësuar të domosdoshme edhe më tutje praninë e EULEX-it, por në një format tjetër.
Be the first to comment

Leave a Reply