Për të gjithë ju që s`keni kohë të shkoni në palestër: Ja 6 ushtrime të thjeshta që mund të bëni në karrigen tuaj për një bark të sheshtë
Shpesh dëgjojmë: të rrish ulur për një kohë të gjatë mund të dëmtojë shëndetin tuaj, për të mos përmendur mesin tuaj. Kjo është arsyeja pse ne kemi ardhur me disa ushtrime të dobishme që mund të bëni kur jeni ulur në karrigen tuaj në punë.

Ushtrimi 1: Ngritja e gjurit në gjoks
Ja se si: Ndërsa uleni, mbani kurrizin drejt pa u mbështetur me karrigen. Mbani këmbët në dysheme, merrni frymë dhe ngrini gjurin e djathtë deri në gjoks. Mbajeni pozicionin për disa sekonda përpara se të ulni ngadalë këmbën në tokë dhe të nxirrni frymën. Bëni të njëjtën gjë me gjurin e majtë. Përsëriteni këtë ushtrim 20 deri në 30 herë në secilën anë. Kjo stërvitje ndihmon në djegjen e yndyrës, përmirësimin e tretjes dhe forcimin e muskujve të barkut.

Ushtrimi 2: Ngritja e dyfishtë e gjunjëve
Ja se si: Ndërsa mbani këmbët të bashkuara, mbështetuni në anët e karriges me të dy duart dhe mbani kurrizin drejt pa u mbështetur me karrigen. Ngrini të dyja gjunjët deri në gjoks ndërsa tendosni muskujt e barkut. Ulini gjunjët ngadalë pa prekur tokën para se t’i ngrini lart sërisht. Përsëriteni këtë 10 deri në 20 herë. Me këtë ushtrim, muskujt e barkut janë duke u punuar në mënyrë efektive.

Ushtrimi 3: Ngritja e dyfishtë e gjunjëve ndërkohë që përkulni trupin
Ja se si: Uluni në buzë të karriges me shpinën drejt. Mbajeni fort karrigen me të dyja duart dhe përkulni trupin tuaj në njërën anë (kështu që do jeni vetëm ulur në një anë). Mbani këmbët së bashku dhe ngrini gjunjët si keni bërë në ushtrimin e dytë. Kthehuni në pozicionin e mëparshëm dhe bëni të njëjtën gjë në anën tjetër. Përsëriteni këtë ushtrim 10 deri 20 herë në secilën anë. Ky stërvitje është i përsosur për belin tuaj, sepse ajo djeg dhjamin në çdo anë të barkut tuaj.

Ushtrimi 4: Përkulje
Ja se si: Mbani këmbët në tokë dhe ngrini krahët deri në lartësinë e shpatullave. Kthejeni pjesë e sipërme të trupin në të djathtë dhe shtrihuni përpara për të prekur këmbën e djathtë me dorën tuaj të majtë. Mbajeni këtë pozicion për disa sekonda para se të ktheheni në pozicionin e mëparshëm. Tani bëj të njëjtën gjë me këmbën e majtë. Përsëriteni 20 deri në 30 herë, duke alternuar të djathtën dhe të majtën. Ky ushtrim ndihmon djegjen e yndyrës në ijet dhe çdo anë të barkut.

Ushtrimi 5: Ngritja e trupit mbi karrigen
Ja se si: Mbajini krahët e karriges fort. Zgjasni krahët për të ngritur veten mbi karrigen në mënyrë që këmbët tuaja dhe legeni të jenë në ajër. Pastaj ngrini gjunjët në gjoks dhe mbani pozicionin për 15 sekonda. Kthehu në pozicionin e mëparshëm dhe merrni frymë. Përsëriteni këtë të paktën katër herë. Ky ushtrim djeg yndyrën dheforcon shpinën, shpatullat dhe muskujt e barkut. Përdorni një karrige me krahë për një stërvitje më intensive.

Ushtrimi 6: Ngritja e gjunjëve deri tek bërrylat
Ja se si: Uluni në karrige dhe mbani kurrizin drejt pa u mbështetur. Tani vendosni duart pas kokës. Ngrini gjurin tuaj të djathtë dhe përpiquni t’a takoni me bërrylin tuaj të majtë. Kthehuni në pozicionin e mëparshëm dhe përsëriteni 15 herë. Bëni të njëjtën gjë në anën tjetër. Qëllimi është të bëjmë katër sete prej 15 përsëritjesh në secilën anë. Vetëm sigurohuni që bërryli prek gjurin tuaj. Këto ushtrime janë të lehta për t’u bërë dhe nuk marrin shumë kohë dhe ju ndihmojnë të ndiheni plotë energji gjatë ditës së punës. Kënaquni!
Be the first to comment

Leave a Reply