Përse në vjegëzën e çelësave të makinës assesi nuk bën të vendosni çelësa të tjerë?
Shumica e bëjnë këtë gabim të madh i cili mund të jetë i dëmshëm për makinën.Shumica nga ne çdo ditë me vete patjetër duhet të bartim një grumbull çelësash dhe në mënyrë që rastësisht të mos i harrojmë, të gjithë i vëmë në një vjegëz.Mirëpo, kjo shprehi mund të jetë e rrezikshme për veturën, aq më parë nëse në vjegëz, pos çelësave, kemi edhe gjëra të tjera të shumta siç janë mini-llambat me bateri apo çelës të shisheve.

Vjegëza e rëndë për çelësa mund të ngarkojë bravën e ndezjes së veturës dhe me kalimin e kohës që çojë deri te prishja e saj, transmeton Telegrafi.Kur e fusim çelësin në bravë, pesha e gjërave të tjera në vjegëz me ndihmën e gravitacionit ngarkon bravën e ndezjes së veturës gjatë drejtimit të saj.E gjithë ajo shtesë shumë shpejt mund të shpenzojë ndërprerësit e ndezjes dhe më vonë kjo mund t’i bëjë dëm nga i cili më nuk është e mundshme të ndezim veturën.

Ekspertët këshillojnë që assesi nuk do të duhej të kemi më shumë se disa çelësa në të njëjtën vjegëz në të cilën është çelësi për ndezjen e automobilit dhe gjykuar sipas të dhënave të kompanisë së Mercedesit, njëri ndër shkaqet më të shpeshta për “bllokadën” e bravës së ndezjes është pikërisht numri tepër i madh i çelësave në vjegëz.Prandaj këshillohet që në vjegëz të keni maksimum dy çelësa dhe alarmin.
Be the first to comment

Leave a Reply