Produkti i vetëm që nuk duhet të përdorni në kuzhinën tuaj, shkakton kancer
Shkakton kancer dhe shkatërron mushkëritë

Sot, klori zbardhues është padyshim një nga pastruesit gjerësisht më të përdorur.

Disa njerëz e përdorin atë për të dezinfektuar kuzhinën, disa të tjerë për të hequr mykun e kështu me radhë.

Megjithatë, del se zbardhuesi është në fakt një nga produktet më të rrezikshme, për shkak se është shumë korroziv.

Si i tillë, mund të jetë irritues për sytë, lëkurën madje edhe për traktin e frymëmarrjes. Ai dëmton mushkëritë dhe ezofagun.

Edhe kur është i holluar, zbardhja është ende e fuqishme deri në shkallën e shkaktimit të djegies dhe acarimit.

Kjo është veçanërisht e dëmshme për foshnjat, fëmijët e vegjël dhe kafshët shtëpiake, duke qenë se sistemet e tyre imunitare nuk janë në gjendje të luftojnë kimikatet e ashpra. Zbardhuesi mendohet se shkakton dëme në sistemin nervor, të vjella, astmë, migrenë dhe dhimbje ekstreme koke.

Në vend të përdorimit të produkteve që shkaktojnë kancer toksik, zgjidhni uthull, lëng limoni, boraks, sodë buke ose vajra esencialë, të cilat janë efektivë, natyralë dhe krejtësisht të sigurt për t’u përdorur, shkruan Shije.al. Vaji esencial i limonit është një nga vajrat më të mira që mund të përdorni për të pastruar shtëpinë tuaj.

Shtimi i disa pikave në pastruesin tuaj të shtëpisë e bën të mbajë një erë të mirë, pa kimikate të rrezikshme.

Mund ta përdorni për të hequr njollat, ose për të pastruar dyshemetë.
Be the first to comment

Leave a Reply