Prokuroria Publike kërkon 30 ditë paraburgim për Igor Jug
Prokuroria Speciale Publike në Shkup, informuarn se kanë zgjeruar hetimet  për Igor Jug, njëri nga të dyshuarit e rastit të dhunshëm në Kuvend. Dje,  në saj të procedurës paraprake gjykatësi ka dalë me propozim për vazhdim të masës, paraburgim për të dyshuarin . Jug kohë më parë është dënuar me shtatë ditë paraburgim, afat që skadoi ditën e djeshme, transmeton Zhurnal.

Masa paraburgim i është dhënë në saj të të gjitha bazave, sepse prokuroria dyshon në ikjen e tij , dhe në këtë rast ndodh që të ndërpret hetimin apo të përsëritën vepër tjetër penale.

Përveç kësaj Igor Jug  akuzohet si udhëheqësi i turmës në ditën  e përgjakur të 27 prillit. Kjo është hera e parë e hetimeve për dyshimin e udhëheqësit të turmës me dhunë në Kuvendin ligjdhënës.

Propozimi i tillë nga ana e Prokurorisë Speciale Publike ka ardhur si shka i fakteve të të dyshuarit për vepër penale si tregti me armë dhe materiale eksplozive.Në saj të nenin 396 të Kodit penal i dyshuari ka qenë udhëheqësi i turmës në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë me datë 27 prill, thuhet në lajmërimin e PSP.

Nga PSP bëhet e ditur se vepra penale , pjesëmarrje në turmë , në bazë të nenit 385 nga Kodi Penal , parasheh burg prej 10 viteve.
Be the first to comment

Leave a Reply