Qeveria e re e Kosovës, kjo është marrëveshja për ndarjen e ministrive (Dokument)
Është zbuluar lista përfundimtare e ministrive, që do t’i takojnë partive të ndryshme të koalicionit PAN-AKR. PDK, si partia më e madhe, do t’i ketë 6 ministri, dhe një zëvendëskryeministër.

AAK do të ketë më së paku ministri. Vetëm dy, të FSK-së dhe të Infrastrukturës.

Nisma për Kosovën do t’i ketë 3 ministri dhe një zëvendëskryeministër, kurse AKR do ta ketë zëvendëskryeministrin e parë dhe 4 ministri, përcjell Gazeta Blic.

Lista Serbe do t’i ketë 3 ministri dhe njëzvendëskryeministër, ndërsa komunitetet joserbe do t’i kenë dy ministri.

Lista Rugova do t’i ketë dy poste, një zëvendëskryeministër dhe një ministri, që do ta udhëheqë Dardan Gashi.

Lista e plotë:

PDK

Zëvendëskryeministër
Ministria e Financave
Ministria e Shëndetësisë
Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve
Ministria e Integrimeve
Ministria e Drejtësisë
Ministria e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë

AAK
Ministria e FSK-së
Ministria e Infrastrukturës

NISMA
Zëvendëskryeministër
Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale
Ministria e Arsimit
Ministria e Tregtisë dhe e Industrisë

AKR
Zëvendëskryeministër i parë
Ministria e Punëve të Jashtme
Ministria e Brendshme
Ministria e Zhvillimit Ekonomik
Ministria e Mjedisit

Dardan Gashi
Zëvendëskryeministër
Ministria e Diasporës dhe e Investimeve Strategjike

Lista Serbe
Zëvendëskryeministër
Ministria për Kthim
MAPL
Ministria e Bujqësisë

Komunitetet jo serbe
Ministria e Administrates Publike
Minister pa portofol /Telegrafi/
Be the first to comment

Leave a Reply