Rama: Brenda majit çelet kantieri i rrugës së Arbrit, aksi prioritar Shëngjin-Velipojë
Kryeministri Edi Rama deklaron se brenda majit do të çelet kantieri i rrugës së Arbrit. Nga Lezha Rama premtoi se rrugët që do të ndërtohen, edhe në kuadër të programit 1 miliardë për rindërtim, do të jenë të standardedeve europiane

Edi Rama: Brenda majit çelim kantierin e rrugës së Arbrit. Do të fillojë dhe nuk do të ndalet më puna deri kur të ketë mbaruar përfundimisht aksi strategjik i asaj rruge që do e bëjë Dibrën zonë të integruar me Tiranën, dhe nga ana tjetër do të çelë një potencial shumë të madh për zhvillimin e agroturizmit në të gjithë atë krah që lidh Tiranën me Dibrën.

Rruga Shëngjin Velipojë shihet si aks prioritar i qeverisë

Edi Rama: Rruga strategjike Shëngjin-Velipojë është aks prioritar sepse hap hapësirë të re me potencial të jashtëzakonshëm për zhvillimin e turizimit dhe krijon një lidhje shumë më të shpejtë ndërkohë që sot shkohet për 1 orë e 30 minuta. Gjithashtu jep akses të shpejtë dhe shumë të bukur për gjithë pjesën e turistëve që janë matanë kufirit

Projektet e tjera

Edi Rama: Rruga Milot-Balldren do të nisë besoj në shtator. Thumanë-Kashar do të bëjë të mundur komunikimin mes Lezhës, Shkodrës dhe atyre që vijnë nga Kosova të jenë me standarde të tjera. Rrugët do të jenë rrugë të standardeve të mirëfillta ku nuk do të ketë më historira se kush do kalojë më përpara dhia apo mercedezi, lopa apo kamioni.

Rama kishte dhe një mesazh për ndarjen veri jug.

Edi Rama: “Ato që vazhdojnë të bëjnë teorinë e tmerrshme të ndarjes së veriut me jugun dhe në mënyrë të vazhueshme dhe shumë hileqare përpiqen të na lënë ne faturën e një imazhi sikur jemi më pak të interesuar për veriun po ju them se pjesa më e madhe e programit 1 miliardë për rindërtim është nga Tirana e lart sepse përfshin tre vepra madhore të cilat i takojnë këtyre territoreve dhe kjo flet vetë. Ndërkohë që me programin 1 miliardë do të ketë vetëm një aks që do të financohet në pjesën e poshtme që është aksi që shkon nga dalja e Vlorës deri në tunelin e Llogarasë.

Rama ishte në Lezhë sot paradite për prezantimin e projekteve për zhvillimin rajonal të Lezhës.
Be the first to comment

Leave a Reply